Tuesday, June 2, 2009

Scheduling for Cook's

Sabah saati kurmama rağmen, nasıl oldu bilemiyorum, çalışmadı, gözümü açtığımda, 06.05 idi, Nehir'in en son altıda yemesi gerekiyordu...ben yarım saatten bir şey olmaz diye, Nehir'i aldım, yarım bagel yedi. "Bak Altay'ın sevdiği elma suyu" diye biraz da elma suyu içti. Ilgın'cım kulakların çınlıyordur bu ara bol bol.

Ne yapalım, o saatte geri de yatamadık. babası Nehir robotlardan korkuyor diye, sevimli bir robot filmi almıştı, şaka bir yana izledik tamamını. Nehir "film" için küçük ama yarı uykulu izledi bayağı.

Derken babayı uyandırdık, çıkmaya yakın Marcelle'i aramadığım aklıma geldi, saat 9.24'te aradım. Mesaj bıraktım. Saat 9.35'te, biz çıkacakken Marcelle aradı. Ve bone scan iptal oldu.

Doğrusu ben sevindim. Bir kere olur da bone scan'de bir şey çıkarsa diye istemiyordum. Temiziz ama bir şekilde ne olduğu belli olmayan bir doku farklılığı başımızı ağrıtmasın istiyordum. Bir şekilde antibodyler kaldı zaten elimizde. Yani Dr. Russell'dan öğrendiğim bir yaklaşım, şöyleki tedaviyi değiştiremeyeceksek o kadar taramaya da gerek yok. Hele ki temiz değilsiniz, sizi kabul edemeyiz riski varsa. Bir görüşmemizde, Russell, eğer çok bakarsanız, sonunda bir şey çıkar, aslında önemsiz bir şey de olabilir ama siz buldunuz diye üzerine gitmek zorunda kalırsınız demişti.

Sonuçta, evde kalacakken, bu kez baba, dün dressing change yaparken "bölge"de biraz şişlik olduğunu düşünmüştü, ne yapalım ne yapalım, Marcelle'i aradık yine. O da gelin bakayım dedi.

Gittik. Gitmişken kan değerlerine bakıldı. Zaten öylesine gidemiyormuşuz. Perşembe yerine bugün baktılar yani. Ben de tarttım, 11.3 olmuşuz, geçen gün, 11.5 çıkmıştı...demekki 11'i geçtiğimiz kesin. Marcelle dressing change yaptı. Yani 12 saatte iki kez. Bir yandan ama uzun süredir dışarıdan biri bakmamıştı, check edilmiş oldu. İyi gördüler zaten.

Scan raporlarını aldık. Raporlar da iyi yazılmış. CT Scan'de karın bölgesinde bir sıvı birikmesi görülmüş, ama MIBG temiz demiş. Yani o sıvı birikmesi ameliyat sonrası bölgenin tam iyileşmediğiyle ilişkili diye yorumlanabiliyor bu durumda.

Dr Russell'ı perşembe görecektik, o randevu da iptal oldu..

Eve döndüğümüzde, Dr Russell'ın e-mailini buldum. Cook's un kesinleşmemiş schedule 'unu yazmış. 15 Haziranda bone marrow aspiration, 15 ile 19'u arası bir tarihte echo, 19-22'si bizim yapacağımız GMSCF'ler ve 22'sinde ise "admit" edileceğiz. Mişiz. Bizim istediğimizden daha ileri bir tarih. Ama şimdiye kadarki gecikmeler bir şekilde iyi oldu, bunu da öyle yorumlamaya kaarar verdim. Özellikle de ağrısı olacağını düşünürsek, en azından vücudu kuvvetlendikçe direnci artar diye düşünüyorum. Özlem, "educated guess"...değilse de bırak ben böyle inanayım.

Öğleden sonra International Office'ten aradılar, yarın da para işini halletmeliymişiz, ki tarihler kesinleşsin.

İyi haber: Fort Worth'te de Ronald McDonald House varmış. Biz hiç kalmadık ama Ronald McDonald House'lar kanser hastaları için yapılmış, "McDonald"s tarafından sponsor edilen, oldukça bakımlı, ortak mutfak ve yaşam alanları olan düzgün ve otellere göre çok ucuz yerler. McDonalds kanserojen yiyecekler satıp, sonra da sponsor oluyor, sanırım bir nevi vicdan problemi.

Bizim için ama büyük kolaylık olacak, tabi yer varsa. International Office'teki sevimli sesli Glenna, social worker ile temas edip ayarlamaya çalışacağını söyledi.

Kötü Haber, aslında "insignificant" haber: Doğumgünümde hastanede olacağız. Bence bu işi baba planladı. Yemek memek uğraşmamak için. Sonuçta bir gece yatmışız, 39, ertesi gün 40. Olay budur. İki kızım yanımda olsun, başka bir şeye gerek de yok hani. Sağlık, sıhhat.

Demek ki önümüzde 12 gün var, değerlendirmemiz gereken. Bol neşe depolamalıyız. Handeee!!! Hu Huuu!!! Neşemizin refakatçısı!!!!

Ben yine erken erken yazdım ki gece geç olmadan sızayım, pardon uyuyayım.

Baba ise lastikleri yenilemeye gitti. Uzun yol hazırlığı olarak.

Not: Şu fotoğraf makinası işine bir katkı bekliyorum, erkek follower lardan. Bohooooo..."sexist comment". Tamam bilen kadın okurlar kategorizasyonumu kırsınlar hemen, bayılırım. Soru şu. Çanta içine sığacak, "çanta boyutu-hmmm", daha iyisi, kolay taşınabilir ki hep yanıma alayım. HD video özelliği olsun. Otomatik olsun. Canon bilmemne gördüm, iyi diyorlardı, Sony w290 ise başka bir seçenek??? Bana üçlü liste önerin, Ben seçeyim.

11 comments:

  1. Zeynep'ciğim,

    Twitter'daki bone scan notunu görünce acaba bir sonuç öğrendiler mi diye saat başı blogu kontrol ederken bir baktım ki senden haberler var:) Turkish teamde merak içinde bekliyor onlara da mail atarım birazdan. Doktorlar gerek görmemişlerse gerçekten de gerek yoktur bence, yoksa Amerikalar herşeyi kuralla yaşamaya bu kadar alışmışken önemli bir testi atlayamazlar.

    Sakın gecikiyoruz diye düşünme, dediğin gibi bu güne kadar yaşadığınız tüm gecikmeler Nehir'in artısı oldu. Önemli olan kararların verilmiş, herşeyin yoluna girmiş olması. Daha 15 gün önce hiçbirşey bu kadar netleşmemişti, göreceksin inşallah herşey Nehir'i daha da sağlıklı ve mutlu yapacak.

    Şimdi 15'ine kadar gelsin köfteler, börekler ve sütlaçlar :) O köfteler, börekler ve sütlaçlar "toptop et" olsun Nehir'ciğimize(Nurgün'den alıntı). Sonra ertesi gün neşe kaynakları Leyla ile Hande yanınızda! Bu moralle herşey çabucak bitecek inşallah.

    Seneye doğum gününde söz sana "41kere maşallah" partisi yapacağız :)

    Cumartesi organizasyonu tamam, bir yanımda Jülide bir yanımda Gülnur görevimi başarıyla itfa edeceğim!

    Sen yatıyorsan bari ben de yatayım arkadaşım :)

    Sevgiler, öpücükler
    Ayda

    ReplyDelete
  2. Zeynep'cim, nesenizin refakatcisi bavulu hazirladi bile. Sen hic merak etme, keyifli bir yolculuktan sonra buyuk kizin yaninizda. Gerci benim icin keyifli, insallah Leyla icin de keyifli oluyordur. Sizin Cook's programina gore gelis tarihini degistirmek,one almak gerekiyor mu? Eger bone marrow aspiration ve echo icin 15'inde Fort Worth'e gitmeniz gerekiyorsa biz cumartesi (13 Haziran) gelmek icin organize olalim. Ne dersin? Siz uyandiginizda konusuruz.

    Vallahi daha Mart'ta gelip de donusumuz dun gibi ne cabuk geciyor donup baktiginda bu zaman....

    Nehir'cigim cok iyi, daha da iyi olacak. Yolun sonu yaklasiyor. Siz geldiginizde yapilacak partilerin ilk provasini onumuzdeki hafta yapiyoruz. Vallahi organizasyon komitesi cok kuvvetli, ben muhtesem bir ogleden sonra bekliyorum. Leyla'cigim icin de oyle olur insallah....

    Siz geldiginizde, bir sabah uyandiginda bahceye bir bakacaksin ki Bilge, Gulnur ve ben bahce suslemesini tamamlamisiz, Turkish Team'in geri kalani da elinde tabaklarla kapiya dayanmis, size de uyanip, hazirlanmak kalmis bir tek!!! Sonra keyifli cumartesi partileri.... 'Yeter be kardesim, bizim de bir hayatimiz var' dedirtene kadar!!!!! :)

    Insan hayal ettigi surece yasarmis!! Ben de bunlari hayal ediyorum iste.... :)

    ReplyDelete
  3. Bugun benim "dogum gunum",
    Ama ne sarhosum ne yastayim.
    Bilmem kacinci kirkimda,
    Cok sukur, dimdik ayaktayim.
    Haziran ayi nelere gebe,
    Bilsem soylerdim size seve seve.
    Tek bildigim herkes mutlu,
    Zenep de gelecekten umutlu...
    Muhtar yapmis bile coktan bavulunu,
    Karsilarken unutmayin bari Nehirin davulunu.
    Blog blog olali,
    Gormedi O'nun gibi komentçi.
    O basladigindan beri yazmaya,
    Senin gencler basladi suratini asmaya.
    Deyiverseler ya soyle uygun bir makina,
    Sen oralarda bakinacagina.
    Bilemeyiz artik, final bu ya biter ya bitmez.
    Ama bu blogdan oyle kolay el etek cekilmez.
    Haftaya en buyuk parti bahcede,
    Sevgi teyzelerin tammmmm karsi cephede.
    Kimler gelir bilinmez ama,
    Turkish team karsilar herkesi seve seve...

    Nurg "the manidar"

    ReplyDelete
  4. Nurgün!!! Affola, Commentator of the Blog sen çok yaşa!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Nurgun, helal olsun!!! 'Benim' diyen yazarlara tas cikartirsin!!!!

    Sapka cikartiyorum...

    ReplyDelete
  6. Bone scan olmaması çok iyi olmuş ...bence..russel ın söylediği türkvari yaklaşım "çomaklıyıp durmayın kardeşim" hoşuma gitti :)...Neyse sağlıklıyız ve mutluyuz böyle günlere kavuşmak çok güzel allaha şükürler olsun ..

    Gelelim şu foto işine aşağıda sana iki tane link gönderiyorum onları incele sağlam bir karşılaştırma tablosu, bizim yaptığımız yeni projemiz Cimri'den aklına hangisi yatarsa oaradan çok ucuza alabilirsin...,

    http://www.cimri.com/C2_81719_91423_50100

    http://www.cimri.com/C2_50100_29315_88728

    Sevgiler,

    Aydo..

    ReplyDelete
  7. Yahu geçen gün allahaşkına uzun yazma dediğime bin pişman oldum son birkaç gündür okudukça utanıyorum...Sevgili Nurgün'den :)

    Hocam vallahi helal...iyi bir mimar olduğunu biliyorduk ama bu şiir ...şairlik olayları inanılmaz :))

    o zaman sık sık bekliyoruz artık :)))

    Aydo..

    ReplyDelete
  8. Ne zamandir yorum yazacagim ama degil yazmak blog'u okuyamiyordum bile. Nasil bir virusse sayfayi actigi gibi kapatiyordu. En son bugun Ayda'nin da basina gelen binbir tane windows explorer acilinca karsima (ki acilan sayfalari kapatamayinca direk bilgisayarin off tusuna bastim)sevgili kocam Aydo'yu yardima cagirdim. Ne yapti bilmiyorum son 2-3 saattir problemsiz bloga girip cikabiliyorum.

    Neyse uzun lafin kisasi...Russel'a katiliyorum "ararsan bulursun" bosuna dememisler.Ki Nehir'im de artik bulunacak birsey de kalmadi.

    Nehir'in Leyla'ya kavusmasi, Leyla'nin Nehir'e kavusmasi yine insallah hayirlara vesile olacak. Son 6 aydir her kavusmalarda (ameliyat oncesi ve ilik nakli oncesi) yasanan pozitif olusumlar bende Leyla'nin Nehir'in bir uguru haline geldigi dusuncesini dogurdu. Yani bir nevi o t-shirtu giymeysem maca cikamam misali Nehir'de Leyla olmazsa yeni bir seye baslayamam diyor.

    Yine Leylam ugurlu gelecek ve Nehir'im bu Antibody ssesionlarini kolayca atlatacak.

    Nurgun cugum bu blog sayesinde seninde icindeki cevherleri kesfediyor olmak ayri bir zevk...Nice yillara...

    Hepinizi opuyorum. Nehirim saglikli ve mutlu...

    ReplyDelete
  9. Ayy bugunku commentler cok hosuma gitti:))

    Aklima Anne Marie David'in evet hatirlarsiniz 40 yas gencligi, sarkisi geldi...

    Neşeli ol ki genç kalasın
    Bu dünyadan zevk alasın

    Ümitler hep süslenir neşeyle
    Neşeli ol ki genç kalasın

    Neşeli ol ki hep artsın gücün
    Yorgunluk nedir bilme bütün gün

    Gayretler hep güçlenir neşeyle
    Neşeli ol ki genç kalasın

    Dogum gunun kutlu olsun Nurgun'cum!

    Herkese neseli, takintisiz, mutlu ve umutlu gunler diliyorum.

    Sevgilerimle.
    Gulnur

    ReplyDelete
  10. Teknik Arıza Hakkında son durum, blog teknik ekibin yayınladığı bilgiyi aşağıda sunuyorum :)

    Some users are seeing an 'Operation Aborted' error message when trying to load their blogs from Internet Explorer. We're looking into this and will update this message when we have a fix.

    We apologize for the inconvenience.

    Update (May 26): We are still working on resolving this bug. This only affects viewers using IE to view the blog; for right now, blog owners can either move the Followers gadget lower in their sidebar, or remove it altogether. Either action will eliminate the pop-up dialog box in IE.

    Belli bir süre bloğumuzda followersı göremiyeceğiz. Bu problem çözülür çözülmez tekrar yerleştireceğim..Artık kim takip ediyor kim etmiyor yorumlardan takip edeceğiz bir süre :)

    Sonuç ; Problem giderilmiştir.

    Aydonat..

    ReplyDelete
  11. Selam,
    blogunuzu bir suredir okuyorum.Nehire ve size cok gecmis olsun diyorum.Fotograf makinasi tavsiyem Canon sd1200 is.Cocuk resimleri cekmek icin ideal.Amozon'dan yorumlari okuyabilirsiniz.Cistco'dan indirimde 2 GB kart promosyonu ile 199$ idi.
    Bir bakin derim.
    Sevgiler.
    Alev

    ReplyDelete