Sunday, June 7, 2009

Pazar Gezmesi

Sabah her zamanki gibi başladı. Ama parka gitmedik. Her sabah güneşten önce yetiştik, yetişmedik, bu sabah "tatil" yaptık. Öğlene doğru Leyla'yı bulduk. Meğer dün gece ateşi çıkmış, kusmuş...Neyseki annemler hemen doktoru aramışlar, buraya da geleceği için doktor pazar günü de olsa, beta testi yaptırtmış, sadece Metropolitan'da nöbetçi çocuk doktoru var imiş...Test negatif olsa da, esas sonuç iki gün alırmış...doktor önlem olarak antibiyotik vermiş. Ben yorgun gördüm. Ve yarın okula gitmesin dedim, bakalım nasıl olacak yarın benim tatlı Kleopetram.

Nehir ile bugün yine geçen yılki gösterilerini izledik, kısacık, Nehir en az üç kez izleyip alkışlıyor.

Sonra baba bir mücver denemesinde bulundu, ben "yoğurt ne güzelmiş" deme şansını buldum. Aslında flaxseed yağda yaptığı için bence biraz acılık vardı. Nehir dün yaptığım havuçtan, sonra biraz mücver, derken en sonunda yarım tas dolmalık fıstık yedi. Bizimki bu çiğ yemek işini bayağı beceriyor.

Öğlen anne kız bir güzel, aman de pek güzel uyuduktan sonra Nursen Teyze'ye gittik. Biraz bahçede oturduk, çimde yattık. Yemekten sonra ise babayı maçla bırakıp , biz göl etrafında yürüyüşe çıktık. Üstelik Nehir parka gitmek yerine, köprüden geçmeyi tercih etti. Göl kenarında bir bankta oturduk, oturmaya çalıştık, Nehir "havuz"a girmek, "deniz"e girmek istiyor ve göl kenarında yürümek, bitkileri koparmak gibi "yaramazlık"lar yapmak istiyordu. En sonunda elinde üç tane top gibi adını-bulamadığım-çiçek bölümüyle arabasına oturdu, biz de Nursen'le sohbet ederek eve doğru yürümeye başladık. Birkaç dakika sonra, "ağzımda birşeyler var" dedi, atmış ağzına çiçek adını-bulamadığım-bölümleri, tadı da kötü herhalde, bana söyledi. Sanıyorum çiğ brokoli yemekten, artık bitkilerin "edible" olduğuna karar vermiş.

İşte böyle sakin bir günden sonra, eve geldik. Nehir arabada uyudu. Orlando Lakers'a yenildi.

Ve biz bir günü daha bitirdik.

10 comments:

  1. Google Chrome dan okudum Explorerdan da yorum yaziyorum. Explorer okumama izin vermedi sayfayi devamli kapatarak, Google Chrome ise comment yazmama izin vermedi gereksiz bir suru sifre sorarak... Bu teknoloji isi beni coooook asti...

    Handenin Apple store commentine bayildim...

    Nehirimin parklarda bahcelerde sosyallesmeye baslamasi yasinin geregi tabiki iyi bir sey de...siz cagirdiginizda gelmek istememesi gercekten enteresan...demek ki gercekten sizden sıkılmaya basladı:))

    Leylam tam zamaninda yetisecek...

    Hepinize iyi haftalar diliyorum. Guzel kavusmalar diliyorum...

    Ve teknik sebelerden dolayi kimsenin comment yazamamasini firsat bilip ilk olmakta pek bir keyifli..
    Kendinize cok iyi bakin, bolbol gülün, kahkaha atin, mutluluk icinize, kemiklerinize, iliginize islesin ve haftaya Nehirimin bone marrow aspiration'inda sadece mutluluk bulsunlar...

    Cok opuyorum...

    ReplyDelete
  2. OK mesajı aldım tekrar dan çalışmalara başladık sağolsun IT tarafından onur diye bir arkadaşımız var o sağlam bir şekilde inceleyecek konuyu...

    Beni de çoktan aştı konu :))

    ReplyDelete
  3. ikinci deneme...
    -------------------------------------
    Benim pazar telasimin yaninda pek ozendim sizin pazariniza dogrusu...
    Sakin ve huzurlu pazarlariniz bol olsun...

    Leyla'cik daha iyidir umarim...

    Mucver icin hem kolaylik hem de bence tadi da guzel bir diger secenek aynen mucver malzemesini icine birazcik yag koyup fırında pisirmek. Ustelik daha az yagli oluyor ve pisirmesi de cok kolay. Teflon kullank istemiyorsaniz koydugunuz tepsi/kabin dibine yagli kagit koyabilirsiniz. Birebir ayni tad degil ama bence degerlendirilmesi gereken bir secenek :) Ustelik farkli malzemelerle de deneyebilirsiniz. Sotelenmis sogan ve Havuc rendesi ile birlikte ince dogranmis ispanak ve(ya) pirasa benim denediklerim arasinda... Kabagi da sayarsak bu bes malzemenin hangileri varsa karistirip yapiyorum... Ben cok severek yiyorum.. Ev halki birkac kere ustuste gelince yemiyor... :)

    Dun broccoli ile degisik ne yapabilirim diye bakarken brokoli cacigi tarifi gordum internette. Cig brokoli mutfak robotunda ufalanıp salatalik niyetine kullaniliyor, gerisi aynen bizim cacik... deneyince sonucu bildirim...

    Baska bir brokoli tarifini de hemen denedim ve begendim... Sogan ve sarmisak zyagda sotelenir üzerine ister cig, ister cok az haslanmis kucuk brokoli ve karnabahar cicekleri ile birlikte birazcik daha sotelenir, tavadan iner inmez üzerinde isterseniz parmesan serpilir, balik ve tavuk yanina iyi gidermis ama ben tek basina da afiyetle yedim... Cabuk hazirlanan ve lezzetli bir "side dish"

    Ne guzel, yemek tariflerine geldi sira... Nehir saglikli ve mutlu! 41 kere masallah...

    FOTONOT: Fotograflari ozledik. Pek yakinda dortlu fotolar bekliyoruz...

    Sevgilerimle,
    Yesim

    ReplyDelete
  4. Twitter Updatelerini bir süreliğine kaldırdık denemeler yapıyoruz...

    Problem IE tarayıcısının Javascript motorundaki sorunla alakalı...yunus bu konuda seninde bir araştırman var ise lütfen söyle ...

    Konu hakkında bilgi vereceğim daha sonra ..

    Bu arada bu sorunu yaşayan arkadaşlar ( Tarayıcıdan About kısmından tam sürümü gönderebilirlerse aynı sürümü kurup deneyebiliriz. )

    Teşekkürler..

    ReplyDelete
  5. Aydo, bu is seni asti,
    Galiba sabrin da tasti.
    Alo Oguz hattina gececem,
    Ama, seni sevmeye de devam edecem...

    Nehircigimin haberleri cok guzel, tek problem siteden kaynakli, ama ekip oyle muthesem ki herkes yazisi yayinlansin diye, blog yorumsuz kalmasin diye sonuna kadar ugrasiyor. Bu ekiple insanin sirti yere gelmez valla.

    Nehircigim hep senden feyz aliyoruz vede seni cok seviyoruz.

    ReplyDelete
  6. Selam Nurgun,

    Senden ricam bilgisayarında Internet Explorer un ust kısmında bulunan yardım komutuna basınca açılan pencerede en altta IE hakkında diye bir bölüm var onun screen shotunu bana mail atarsan çok sevinirim..

    Şu anda yaptığımız değişiklikler sonucunda followersu geri getirdik twitter da burada umarım hata olmaz :(

    Hata olan lütfen telefon ile beni arasın 0 216 575 0100 sormam gereken birşey var..

    Sevgiler..

    ReplyDelete
  7. ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ

    Zeynep senden ricam bu linki ve içeriğinde ki küçük notları yarın ki yazında yazman ...

    http://support.microsoft.com/kb/927917

    Bu bize gelen microsoft dan yanıt...

    Bilgine..

    ReplyDelete
  8. Sanirim iyi olan benim de Mac'ten yaziyor olmam : ))) Ama sayfanin yuklemesi bitmiyor...Bence twitter update ile ilgili, cunku o zamandan beri var bu is. "Bence" as in no-technology-knowledge.

    ReplyDelete
  9. Arkadaslar, gercekten cok uzuluyorum bu teknoloji sorunlariniza :(
    Zeynep'lere cok yakin bir apple store var, sipariz vermek isteyen var mi??? :)

    Zeynep'cim, burada hummali bir calisma devam ediyor. Yarin sanirim harika bir parti olacak. Pastanin keki pisti. Yarin sabah icing yapilacak ve aksesuarlari konacak. Zeynep kokuttun beni agave kullanmadim. Brown sugar ve wholewheat flour kullandim. Insallah tadini yadirgamaz yiyenler. Icine krema ve meyva da koyunca sanirim tad konusunda bir sikayet olmaz. Arkadaslar yuzunuzu kara cikarmamak icin var gucumle calisiyorum, umarim sinavi gecerim. Yarin aksam yazilacak comment'lerden anlayacagiz artik :)

    Yolculuk icin hersey hazir. Hic merak etme, Leyla biraz yorgun olabilir ama ben onu yolda uyuturum sen hic endiselenme. Bavul isini konustuk Sevgi Teyze ile, yarin evde bakacagiz, belki iki bavulu ic ice koyacagiz. Benim gercekten cok az esyam var. Leyla da gecen sefer geldigi canta ile gelecekmis. Sanirim iki bavul ic ice konabilirse sorun cozulecek. Olmazsa ben bir yolunu bulacagim bavulu doldurmanin.

    Istanbul cephesi boyle. Sizin de sakin, huzurlu, mutlu gunlerinizi dinleyince kocaman MASALLAH diyorum.

    Birbirinize cok iyi bakin.

    ReplyDelete
  10. Arkadaslar sonunda merhaba,

    Zaman akip gidiyor. Bir kac gundur cok yogun bir trafik oldu. Amerika'dan misafir,onu evde ve disarida egleme, Demir-Leyla sene sonu gosterisi, Cumartesi aksami evde yemege misafir, Pazar sabah kahvalti programi ve Aslan'in dis agrilari derken, bugun sabah is, aksamuzeri Demir bateri gosterisi derken, biraz evvel Set Balik'ta yemekten geldim ve blogta okumadigim 3 gunu okudum. Birazdan Zeynep'e Kleopatra fotograflarini gonderecegim. Yarin da dogum gununden fotolar gonderiririz artik. Bilge'nin makinasina kuvvet:)

    Sene sonu gosterisinden biraz bahsetmek istiyorum. Cocuklar bu sene gercekten cok severek ve kendileri de eglenerek, yurekten, rollerinin hakkini vererek oynadilar. Buyuyorlar ve oyunda yerlerini gercekten aliyorlar. Hepsi butun rolleri ezberlemis. Birbirlerinin repliklerini de tekrar ediyorlardi dudaklarini mırıl mırıl kıpırdatıp. Hayatimda ilk defa en onden bir piyes seyredince boyle oluyor. Hem de bir yanimda Sera Amca diger yanimda Sevgi Teyze, kendimi pek bir muhim sahis hissettim ve bastim deklansore. Leyla'nin rolunde en cok hosuma giden-aslinda konu kaybolan mesleklerden eski zamanlardan kalma 'ulaklik'Kleopatra boylu boyunca uzanmis, yuzunde bir gulumseme (hic eksik olmadi) Cesar'dan ulak araciligi ile gelecek mektubu bekliyor ve mektup gelir gelmez hoop toparlanip kalkiyor ve bir soluk okuyor-okutuyor ve hemen bir cevap yetistiriyorlar diger kizlarla, ulaga veriyor mektubu ve hemeeen tekrar ayni yatar, hulyali, keyifli, muzip gulumsemeli pozisyonu aliyor. Leyla bunu super guzel yapti. Neden bilmem cok dogal geldi. Vay dedim yakacak bu kiz cok canlar:)
    Edebiyat gunlerimden hatirlarim Klepotra'nin bir sozunu cok begenirdim Cesar'a olan aski ile ilgili kendini soyle ifade ediyordu: 'I was in one of my salad days when I was green in judgement!' Eee herkesin basina gelebilir ama bu da hayatin bir parcasi ve biz de bu oyunun oyunculari..

    Sevgiler.
    Gulnur

    ReplyDelete