Wednesday, June 3, 2009

Leyla'nın Gelişi

Gece yarısı Nehir iki gibi ağlayarak uyandı, sonra uyudu ama benim uyku bir baktım havalanmış yine. Zaten aklımda Leyla'nın gelişi nasıl olacak sorunsalı. Kalktım. İyi de yapmışım, Gülnur'la lafladık (Özgecancım bu fiili bana kazandırmış olduğun teşekkür ederim, hep gülümseyerek yazıyorum), sonra da Hande belirdi. Öyle mi böyle mi, sabah kesinleştirmek üzere, önce anneanne ile konuştum, derken Leyla'nın öğretmenine yazdım birkaç gün önce sorun olur mu diye, sonra da sabah Mahmut'tan aldığım onay ile, ve Hande'nin yetişmesiyle, 10'u çarşamba için biletleri aldık. Leyla illaki bizim evde yapacağı doğumgünü ertesi, gelecek. Yani İstanbul kızımı şenliklerle yolcu edecek. Daha da güzeli olamazdı.

Sabah 8'te uyandık. Nehir uyandı. Ben o uyanık kalmışlığıma rağmen, perişanlık hissi yaşamadan, kahvaltı ettik ve Hande biletleri alınca, biz kızımla parka gittik.

Saat 11.00'i bulmuştu. Havanın bulutlu olması yardımcı oldu.

Parkta biraz zaman geçirdikten sonra, Nehir susayınca, yanımıza su almamış olduğumuzu farkettim! "Gel, Murat Abi'lere gidelim, yemek yeriz, sen de su içersin" teklifim hemen kabul edildi, zaten saat 12.00'yi bulmuştu, "İstanbul" ziyaretimiz yapıldı. Murat Abi, Mehmet Abi bizimle her zamanki yakından ilgilendiler hatta, "çorba çmeyeceğim, sütlaç söyleyelim" hamlesi, Mehmet'in, "ben anne de değilim baba da değilim, o çorba bitecek" karşı hamlesiyle zarifçe çözüldü.

İşte ben yine erken erken yazıyorum.

Baba ile kız "hol fudz"a gittiler. Nehir alışverişe yardım etmiş döndü.

Fotoğraf makinasında ben ikiye indim. Canon olacak. Sadece ultracompact mı, compact mı bilemedim. Bu sorunsalı da az zamanda çözeceğim.

Bu sabah Nehir'le parka giderken, kendimi arabada mutlu yakaladım. Leyla'nın geliyor oluşu, hem de daha önce geliyor oluşuydu beni mutlu eden, bunun farkına vardım. Nehir'le arabadayken, hep aklıma Leyla ile yaptığımız park gezileri geliyor. Sanki zamanda geçmişe yolculuk yapmış gibi oluyorum.

Ve benim müzik zamanlarım oluyor, bir şarkıya, bazen bir gruba, bir albüme aşeriyorum. Bu kez nedendir bilinmez Billy Joel'e takıldım. Mahmut'a sorup duruyordum, bilgisayarda var mı diye, en son half-price bookstore'daki indirimli günlerde bir CDsini görünce almıştı. Bu sabah da onu dinledim, dinledik yolda. Nehir bir ara "Anne hızlı kullandın" dedi. Yine Leyla'yı hatırladım, biraz hızlı gidip, yokuşlardan insek çıksak (örneğin İstinye Park'a giderken Maslak'taki alt geçit, bir inşaat hatası muhtemelen), midesi hoplar, Lunapark'ta gibi eğlenir...

Canlarım, kızlarım.

Nurgün'cüm yeni yaşın kutlu, hep böyle mutlu, kafiyeler şeker olsun!

Hande'cim, sana söyleyecek bir söz az geliyor. Adını akrostişle yazsam, neonlarla aydınlatsam!!!

(Amatör bir şiirden aklımda kalan bir dize...ama tıpatıp olmayabilir, o nedenle copyright sorunu olmaz herhalde).

Size sabahtan bir Billy Joel...şimdi dinliyoruz yine...don't wait for your answers, just take your chances, don't ask me why...

....

"All your life you've had to stand in line
Still you're standing on your feet
Oh, all your choices make you change your mind
Now your calendar's complete
Don't wait for answers
Just take your chances
Don't ask me why

Umm, you can say the human heart is only make-believe
And I am only fighting fire with fire
You are still the victim of the accidents you leave
Sure as I'm a victim of desire"

....

Nehir-imNot: Nehir'in saçları iyice çıkmaya başladı, ayva tüyünden sertlice kıvamdalar. Bayağı belirginleştiler. Ve dün gece Nehir İngilizce'de bir dönüm noktası yaşadı. Yattıktan sonra kendi kendine birşeyler söyleyip duruyordu, önce anlamadım. Sonra kulak kesilince iyice, diyormuş ki, "I want to go..ing" diye başladı, sonra sonra, "I want to go" oldu, sonunda "I want to go Marsel" oldu ve en sonunda ekledi, parmağıyla da işaret ederek, "Şuraya gitmek istiyorum". Eh, mütercim anadan mütercim kız diye buna derim. Şimdi de üzerime çıkarken, "vi kerful" diyor, bu da be careful'a başlangıç olsa gerek.

18 comments:

  1. ayse(berfin beliz in annesi)June 3, 2009 at 4:53 PM

    zeynep hanım...merhabalar.bugün ilk ben yorum yazmak istedim.hatırlarsınız berfin beliz i,leylayla yaşıt olan .işte ben onun annesiyim.NEHİRİMİZİN SAĞLIKLI VE MUTLU OLMASI ÇOKKK GÜZELLLL.inanırmısınız hergün bloğunuza kaç kez bakıyorum acaba nehir nasıl,bugün daha iyi mi diye.allaha şükür iyi nehirimiz.
    bence ablası leyla gelince daha da mutlu olacak.siz de kızınıza kavuşacaksınız inşallah.
    anne olmak herşeyin üstesinden gelmek demek.siz bence bunu başarıyorsunuz.allah emeğinizi boşa çıkartmasın.NEHİRİMİZ sağlığına kavuşacak ve siz bu günleri acı bir tebessümle anacaksınız.saygılarımla....

    ReplyDelete
  2. Zeynep hadi madem sevdiniz son bir siir daha, Leyla'nin erken eken gelisi hayirli olsun diye...

    Sevdigim yazi tarzi aslinda budur,
    Ne mutlu bana ki, Aydocum icin de uygundur.
    Daha once de boyle yazacaktim ama,
    Korktum dersiniz diye, saskina bak saskina!
    Bir Ayda’m vardi, simdi de oldu Aydo’m takilacak,
    Bakalim daha baska kimler gruba katilacak?
    Taaki tedavi baslayana kadar boyle yazacam,
    Yok bisey degil mi bunda sasilacak.

    Hande’cigim, varsa biri sapka cikartilacak,
    Siire, miire kanmayacaksin.
    Usenmeyip, kosa kosa gidecek,
    En yakin aynaya bakacaksin!
    Leyla’cik ile Mecnun’lari kavusuyorsa,
    Yine senin sayendedir,
    Bundan gayri tum yapilanlar,
    Iyidir, hostur, sahanedir ama gene de bahanedir!!!

    Saka bir yana, ammannn yemeyeyim hakkini, Turkish tiimimin,
    Arzu’mun, Nergis’imin, Gulnur’umun vede mavi gozlu Bilge’min.
    Herkesin kalbi Leyla, Nehir, Zeynep ve Mahmut icin atarken,
    159 olmus follower, her gun ilk is bu bloga bakarken,
    Bana dusen gayri artik kalkmaktır,
    Pasa pasa gidip, isine gucune bakmaktir….

    Herkese cookkkk cooookkkk sevgiler...

    (Aydocum, laptopu kapip gelecek galiba, benim durumum da felaket, acip kapatmaktan bitap dustum bt yaziyi yayinyana kadar.)

    ReplyDelete
  3. Su issiz gucsuz donemim bir ise yaradiysa o da seyahat kabiliyetimin artmis olmasi. Ne mutlu ki Leyla'cigim ile yolculuklarimiza bir yenisi ekleniyor. Zeynep'cim beni bilirsin oyle neon isiklari falan utanirim :) , elim ayagima dolanir. Ama Leyla yazar belki bir akrostis ismime :) Tesekkure hic gerek olmadigini da cok iyi biliyorsun, Leyla benim de kizim. Ona, sana, Nehir'e, Mahmut'a destek olabiliyorsam ne mutlu bana!

    Nurgun'cum ne diyeyim "HARIKASIN". Sen nerelerdeydin bu zamana kadar???? Niye bizi bu keyiften mahrum biraktin???? Israrliyim sapkami cikartiyorum!!! :) Iltifatlarin bu harika satirlarla gelmis olmasi da ayri bir keyif....

    Haydi bakalim tembellige luzum yok hazirlik zamani, parti var, senlik var!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Zeynep'cim,
    Haberler harika, cok mutlu oluyorum sen boyle mutlu olup sarkilar soyleyince ... Leyla'cik bir an once kollarinda olsun, bir haftadan az kaldi, hemen geciverecek ... canim benim, her gununuz bir oncekinden mutlu ve huzur dolu olsun !

    Nurgun'cum,
    Dun gece gec saatlerde okuyabildim Zeynep'in blogunu; nice saglik, mutluluk, keyif dolu guzel yillara tum sevdiklerinle beraber. Iyi ki dogdun, iyi ki tanidik seni !

    Zeynep hala ne guzel demis, su blog sayesinde tum cevherlerin cikti ortaya; ne mutlu biz de nasipleniyoruz... bayildim bu versiyona da !

    Hande'cim,
    Daha Leyla ile oraya gitmeden ne kadar mutlu edebildin arkadasimizi, senin de hayatinda sevincler, keyifli bulusmalar, o guzel gulumsemelerin cok cok cooook olsun !

    Bu ortami saglayan, Nehir'i bugunlere getiren, en miniginden en kocamanina mutluluk kaynagi yaratan herkese herseye tesekkurler ... Nehir hep saglikli, hep mutlu, hep sevdikleriyle sarmas dolas olacak,

    ReplyDelete
  5. Uffffffff

    Biraz önce manyak uzun ve duygusal bir yorum yazmıştım ...post da ettim ama yayınlanmadı sinirimden patladım çünkü copy de etmedim bir yere :((((((

    Bütün bloğu başka bir yere kopyalayıp herşeyden önce yedeklemesini yapıyorum birazdan bu google üzerinden çalıştığı için ne yazık ki bazı updateler sebebiyle patlıyor..Sonra da buradaki derdi bulacağım ...merak etmeyin aynı yerden yani aynı url den işlemlere aynı şekilde devam edeceğiz...yaklaşık 2 saat içersindeki aksaklıkları lütfen bana mail atınız

    aydonat@gittigidiyor.com

    Aksaklık ekranların screenshot larını gönderirseniz sevinirim..

    Kalvyelerinizdeki printscreen tuşu ile bunu yapabilirsiniz o uyarı mesajları acaip işime yarar...print screen e bastıktan sonra basit bir paint dosyası açıp oraya yapıştır diyin ve save as olarak dosya haline getirip lütfen bana mail atın..

    Teşekkürler

    PS: Bugün kü şiir mükemmeldi Nurgün çok sağlam yorumlar yapmıştım ama kayboldu o havayı da hemen yakalayamam bir daha :(((((

    Aydonat...

    ReplyDelete
  6. Sanırım bu sefer başaracağım bunu post etmeyi :)))

    Her şeyden önce bir daha Nurgü n ü gördüğüm zaman bir güzel yanaklarından öpeceğim...Yahu böyle bir cevheri niye sıkıp tutuyorsun içinde al kağıdı kalemi hemen basalım bir şiir kitabı...
    Aslına bakarsanız bir gün bu yaşananlar konusunda Zeynep veya Mahmut bir kitap yazmak isterse sanırım bu şiirler kitabın en neşeli bölümleri olacaktır.
    Sevgili Nurgün bloga yeni takıldığımı söylemişsin ama, aslında ilk günden beri burada olan ve hergün merakla okuyan zaman zaman tatlı bir gülümsemeyi, zaman zaman ise okudukça boğazına düğümlenen o kocaman yumağı ofis ortamı içersinde kimseye çaktırmadan yutkunmaya çalışan, arada gözündeki çapakları siler numarası yapıp kendini toparlayıp yazıların sonunu getirmeye çalışan bayağı bir insan tanıyorum. Sakın yanlış anlama söylemek istediğim bayağı bir insan bu güzel ailenin gönülden yanında ve tüm pozitif enerjilerini , dualarını eksik etmiyorlar.. Tabi ki en zor olanını siz o güzel insanlar yaptınız en zor günlerde dimdik ayakta durup hem zeynep’e hem de mahmut’a moral oldunuz destek verdiniz oturdunuz yazdınız bizlerde sizleri okurken emin olun ki alkışladık.. Çünkü her zaman insan bir şeyler yazmak istiyor ama o günlerde zordu şimdi ise o kadar mutluyuz ki ( International’daki o akşam yaşadıklarımız ve aklımıza gelenler yanında ) yorum yazmak tam bir keyif
    Ne kadar güzel insanlarmışınız ki ( Zeynep ve Mahmut ) bu kadar çok dostunuz zor günlerinizde arkanızda durup sizleri dimdik ayakta tutmak için ellerinden geleni yaptılar.
    Anneyi bizler arasında senenin annesi..babayı ise 2009 un en dirayetli insanı seçiyorum.
    Sonuç ; Bu güzel insanları TR’e herkes döndükten sonra kocaman bir parti ile ağırlamak istiyoruz. Tüm dostlarımız bizim evde ( merak etmeyin sığarız bahçe var  ) her yerin balonlarla süslendiği animatörlerin eğlenceleri, çocuklara kocaman mangalda köfteler…büyüklere sınırsız içki ve et .. Nehirime ise en büyüğünden 3 katlı bir hoş geldin pastası üzerinde onlarca mumun olduğu…beraber mangal partilerimizi özledim lakin Mahmut bize bir kere yapmıştı ama onda da Oguz etleri getirdi, bende bütün mangal boyunca önce mangalı yakıp sonra da etleri pişirmek ile uğraşmıştım )) neyse muhteşemdi..
    O güzel hep beraber geçirdiğimiz bol kahkahalı günlerimiz yaklaştıkça heyecanlanıyorum..

    Çok uzattım Nurgün’e kızıyordum ne hale geldim ) çok çok özür Zeynepcim..
    Herkese sevgiler,

    Mina – Sarp – Zeynep – Aydonat ( Kısaca ATASEVER Ailesi )
    PS: Mina her bilgisayarı gördüğünde soruyor “neyir nerede” 

    ReplyDelete
  7. Bu gunlerde Bogazici Koprusu Avrupa Anadolu gecisi (Mjurat Kazanasmaz’ın dilimize insanustu sabir gerektiren bir yogunluk icinde. Sebebi bakim calismasi nedeniyle koprunun ek(lemleri) uzerine yerlesitirilen metal kasisler. Zaten bir seridi karsi yone acilmis olan kopruye giren araclar bir de 50-60 km yerine neredeyse durup yeniden kalmak suretiyle giris yapince, her zaman 2 dakikada Barbaros Bulvari çevre yolu arasini katederken simdi bu sure en az 20 dakika suruyor. Hal bu olunca ben de teknolojinin nimetlerinden yararlanarak, sadik bir blog takipcisi olarak cepten blog okuyorum... Once gunu yazısını ve yorumlarıonı sonra da varsa bir onceki gunden kacirmis oldugum yorumlari... Bu sayede uc gundur sadece Houston haberlerini degil, Hande’nin cocuklari okula goturdugunu, Houston yolculugunun tarih saptamalarini ogrenip Hande’ye telefon acip; “hayrola cocukları neden sen goturdun....” sorduktan sonra bir sabah sohbetine dalıyorum, ne yol, ne trafik etkilemiyor.... Ama bu sabah kozyatagı semalarindan kovalarla bosalan yagmur altında park yerinden sirket binasina kadar bir blok yurumek uzerine tuz biber ekti, tuzlar yagmurda eridi, karabiber hapsirtti... Iste ozlediginiz Istanbul Zeynep’cigim... 
    Hande ile Leyla’nin bir onceki gelisleri daha dun gibi... Bu gunler de gecip gidecek... Nehir saglikli ve mutlu, Leyla yolculuk hazirliklari icinde, Bayazit ailesi yakinda hep birlikte, bize dortlu fotograflar gonderecekler....
    Fotograf demisken... CANON secimini siddetle destekliyorum. Ben cep/canta tipi makinelerde Canon’cuyum. Genel olarak kullanimi kolay ve basarimi(performans) iyi. Hangi boy alacagina sen kullanimina gore karar ver ama pil omru ve hareketli (cocuk ev evcil hayvan) cekimlerdeki gecikme suresi bence en onemli kriterler; optical zoom da oldukca yararli oluyor ama digital zoom fotograf kalitesini cok cozuyor, hic bakma ve kullanma... AAA pil ile calisanlardan alacaksan, cok sayida rechargable pil de alip yaninda bulundurman gerekecek, bu secenek icin kullandıgın AAA pillerin amperinin yuksek olmasina dikkat et...
    Guzel haberlerle cosunca biz de uzun uzun yazıyoruz. Ben bu sefer once worde yazdım oaradan copy paste edecegim kaybolmasin diye... Akillandim...
    Hadi kalin saglicakla.... Kendinize iyi bakin...
    Herkese sevgiler,
    Yesim

    ReplyDelete
  8. Off... giris cumlesinde de hata olmaz ki.. :) Duzeltme:
    Bu gunlerde Bogazici Koprusu Avrupa Anadolu gecisi (Murat Kazanasmaz’ın dilimize kazandırdıgı terimlerden) insanustu sabir gerektiren bir yogunluk icinde.

    ReplyDelete
  9. Iste streotyping i bozmak diye buna derim!! Aydo'dan aldigim yanit, "erkek" dili, ayrintisiz sonuca yonelik iken, Bige (e mailde), Yesim de burada tum bigiyi verdiler...

    Tesekkur ederim,

    ReplyDelete
  10. Bu arada Zeynep'cigim sana bir tesekkur daha borcluyum. Gunumun sarkilari icin. Once Beatles takilmisti aklima uzunca bir sure, bugun de "don't wait for answers, just take your chances, don't ask me why" dilimde... Cok yasa sen... Ailenle, hepbirlikte mutlu, huzurlu...

    Tamam tamam ben isime donuyorum... mecburen... Sevgiler...

    ReplyDelete
  11. Herkes internet basinda...ama hadi ben Nehir'le uyudugum icin, uyandim, TR saati ile de commentleri yazildigi gibi okuyorum, ama simdi yanimda Nehir de belirdi, "Anne, yatagimdan kalktim" diye...ve cookie istedi, bir tane daha, bir tane daha..."karnim doymadi" diyerek. neyse Hande beni ziplatmadan ben kendi isteiğimle gideyim de, kizim da minik Zombi olmasin...evet, kafami cevirdim ki ayakta uyuyor. Literally. "Anne, güzel güzel cookie veriyor sana". Evet, valla commentleri okumadan yatmamak icin, yavrucuğum. Eyvah, "Bir tane daha istedi"..."Masaya koysana bilgisayarini" ...Tamam mesaj alindi.

    ReplyDelete
  12. Herkese merhaba,

    Bu blog hüzünlü ve endişeli ruh halinden hızla sıyrılıp, bayağı eğlenceli bir yer olmaya başladı :-) Şarkılar, şiirler... Hep böyle devam etsin inşallah.

    Ben epeydir, değil comment yazmak, haber almak ve bu hoş yazıları okumak için bile mücadele veriyordum. Sayfa kapanıyor, hata mesajı veriyor, commentlerim yokoluyor, vs. idi. Sonra, bir kaç gün önce, sayfayı bir de google chrome'dan açayım dedim, ve o gün bugündür hiçbir problem yaşamıyorum. Teknolojik cehaletimden dolayı bu durum bir anlam ifade ediyor mu yoksa tamamen tesadüf mü, tespit etme şansım sıfır! Yine de paylaşayım dedim.

    Şimdi de post etmeyi deniyorum. O da olur inşallah.

    ReplyDelete
  13. BLOGUN DERDİNİ ÇÖZDÜM ARKADAŞLAR :))))

    Twitter updates kısmı sitemizi patlatıyordu aslına bakarsanız bu blogspot'un bir problemi ve Internet Explorer da çalışırken uyumsuzluk yapıyor. Blogger bu konuda bir açıklama yapmış güya 29 mayıs da bu işi çözmüş olacaklarmış ama devam ediyor problem..Twitter updates kısmı javascript ile çalışıyor yani yapılan updateler hemen sitede gözüküyor yalnız IE bunu desteklemiyor. Sizde sayfayı açmaya çalıştığınız zaman o datayı bulamadığı için hata veriyor ve IE kendini korumak için kapatmaya çalışıyor.

    Eger firefox kullanan var ise bu problem ile karşılaşma olasılığı çok az ..

    Her neyse şu anda denemeleride yaptım problem gözükmüyor eksik scriptleri yerleştirdim ve update ettim...Eğer bir peoblem ile karşılaşırsanız lütfen haber verin..

    Teşekkürler..

    Muckk nehircim

    Aydonat...

    ReplyDelete
  14. Arkadaşlar Biraz daha zaman :(

    Tabi ki bu kadar basit ise blogspot niye çözememiş diye hayıflanırken...Google koyduğumuz tüm kodları kaldırdı :))

    Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz sizlerden ricam problem ile karşılaşmamak için en kolay yol IE yerine herhangi başka bir yerde sayfayı açmanız Chrome mozilla veya safari veya başka bir şey ...problem Internet Explorer da...

    Tekrar haber vereceğim..

    Aydonat

    ReplyDelete
  15. Teknik Arıza Hakkında son durum, blog teknik ekibin yayınladığı bilgiyi aşağıda sunuyorum :)

    Some users are seeing an 'Operation Aborted' error message when trying to load their blogs from Internet Explorer. We're looking into this and will update this message when we have a fix.

    We apologize for the inconvenience.

    Update (May 26): We are still working on resolving this bug. This only affects viewers using IE to view the blog; for right now, blog owners can either move the Followers gadget lower in their sidebar, or remove it altogether. Either action will eliminate the pop-up dialog box in IE.

    Belli bir süre bloğumuzda followersı göremiyeceğiz. Bu problem çözülür çözülmez tekrar yerleştireceğim..Artık kim takip ediyor kim etmiyor yorumlardan takip edeceğiz bir süre :)

    Sonuç ; Problem giderilmiştir.

    ReplyDelete
  16. Ama böyle bir anda yapayalniz kaldık yine gibi olmuş : ((
    Kürk gitti, problem bitti gibi olmuş (böyle miydi)
    Ya da kendi bindiğn dalı kesmek!!

    E bari, blogu da yoketseydik, hiç problem kalmazdı : ))))))

    metalik bir ses hayal edin:

    "Problem giderildi". Bir süre????
    Çok güldüm, takılayım dedim!! Ya da takılmadan edemedim diyelim.

    Yok yok teşekkür de edeceğim, çünkü iş güç arasında bir de blog işleri.

    : ))) Teşekkür ederim, ama bari eskiden TRTde çıkan teknik arıza fotoğrafı bir şey koysaydık, "yayınımıza teknik bir arıza nedeniyle ara verilmiştir", follower bölümüne, bak çok yakışırdı, arkaya da müzik, asansör müziği!!

    ReplyDelete
  17. Arkadaslar vaz gecin bu IE'dan artik!!!!!! Alin bir Mac kurtulun bu esaretten!!!!! Her eve lazim. Ben ilk gunden beri bir tek sorun bile yasamadim, sevgili mac book'um sagolsun!

    Cesit cok; mac book, mac book air, mac pro, mac mini, daha niceleri!!!!!!

    Haydi ahali, kosun Apple store'a!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. Vallahi şaka gibi bu kadın milletini memnun etmek ne kadar zor inanamıyorum...sen bütün gün uğraş problemi bul hallet birde üstüne azar işit :))))

    Yemin ederim saçların ne güzel bu akşam diyen kocaya verilen sadece saçlarım mı cevabı gibi olmuş Zeynep in yorumu hehehehe

    Neyse yorgan kürk ne haltsa sen sonuca bak handenin çözümünü yapsaydını bütün kızlar gidip 1500 er dolar bayılırdınız hehehe

    Şaka bir yana problem aslında IE den her bilgisayarda Mozilla firefox vardır yoksa bile 5 da yükleyin buna benzer bir problemi başka sitelerde de yaşarsanız hemen onun üzerinden açabilirsiniz..

    Hadi byeee

    Aydonat...

    Vallahi kapatırım bak :)) ( Cem yılmaz esprisi )

    ReplyDelete