Monday, June 8, 2009

Diressing Çeync


Sabah biz kızımla parka, baba ise Methodistle kozlarımızı paylaşmaya gitti. Giderken, malum br arabamız var, araba kimde kalsın, babada kalsın dedik, çünkü ben onun işinin çok sürmeyeceğini düşündüm. Parkta bugün çok sevimli bir dede ve babaanne ikilisi vardı. Uzaktan baktım. Bankta oturmuşlar, yüzlerinde rahat bir ifade, torunlar, ikiz, oynuyor, onlar izliyorlardı. Biraz sonra dede yanıma oturdu, biraz sohbet ettik. Oğulları Chicago'ya taşınıyormuş, ev bakmaya gidip, torunları onlara bırakmışlar. Onlar Austin'de oturuyorlarmış. Anlaşılan biraz zor gelecek torunlardan ayrı kalmak. Ama dede bi tatlıydı bi tatlıydı.Her şeyden önce demokrattı, Obama'yı çok beğeniyordu. Bana son konuşması için ne düşünüyorsunuz dedi, ah ah utandım, bir türlü okumamış olduğum için. Şimdi okuyacağım. gerçi bu fahri Türkiye, müslümanlık temsilciliği bu kez peşimizde olmasın diyordum ama yakalandık yine. Hem de hazırlıksız.

Neyse ben de yaşlılığımda bu karı koca gibi olmak istiyorum dedim içimden.

Bugünlerde huzurun ancak 70li yaşlardan sonra, tüm mücadelelerin bittiğini hayal ettiğim yaşta olabileceğini düşünüyorum. Tabi şanslı ve sağlığımız yerinde olursa. Neyse bu çok uzun dönem oldu, hala öğrenemedim an-ı yaşamayı, canım anı yaşamak istiyor.

İşte böyle düşüncelerle karışıkken, babanın işi bitmemişken Nehir "Eve gidelim" demeye başladı. Saat 11.30 olmuştu. Parktaki çocuklar evlerine dağıldılar. Biz kalakaldık. Eh, ben de taksi denemeye karar verdim. Özlem telefonla bana taksi numarası buldu. meğer çok basitmiş. Bir zorluğu adres istiyorlar, intersection yetmeyince, uzaktan ev numarası okumak da pek zor idi, neyse bir ev numarası bulundu, taksi yenlış yere gitti, derken buluştuk, o arada baba aradı, işi bitmiş ama iş işten geçmişti, hadi "İstanbul"da buluşalım dedik, biz taksiyle, Nehir keyifle, baba Methodist'ten haberlerle, İstanbul'un kapısına geldik

Ki kapalı. "Nassı yani??". Basbayağı, pazartesileri kapalı olurmuş, biz demekki hiç pazartesileri gitmezmişiz.

Biz de alternatif, organik malzemeler de kullanan bir "deli"de atıştırdıktan sonra eve geldik, Nehir arabada uyumuştu tabi.

Baba AC'yi tamire gitti, Fort Worth'te başımıza iş açmasın diye bir kez daha deneyeceğiz.

Ben bugün ilk kez lezzeti tam ortasından vuran bir tatlı yaptım. Puding dese de tarif, mousse gibi olması beklenen bir karışım, ben çok beğendim. Ama kıvamı biraz daha mousse yapmak lazım, deneyeceğim. 1 bardak badem (geceden ıslatılmış), yarım bardak su, mix edip, içerisine, 1 kaşık carob, 1 kaşık kakao, ve biraz (ben dört tane koydum) hurma, çok lezzetli oldu. Yeşim için yazdım! Ondan umutluyum! Asıl tarif iki bardağa bir bardaktı, ben deneyeceğim için yarıya indirdim.

Bunlardan sonra, Nehir banyo yapmak istedi. Biz de zaten kateter bölgesi nasıl diye görmek için dressing change yapmak istiyorduk. ve bugün kızımız en iyi dressing change ini geçirdi. Ben sadece bir kez tuttum. Konuşa konuşa yaptık. Ah, ne kadar farketti. Her seferinde az kaldı demek istiyorum ama daha da var. Bir gün bitecek. Zaten bittiği gibi denize götüreceğim kızımı, kafaya taktım. Ne olur girmese, ama ne bileyim girse de ne olmaz.

Keyfim yerinde, hele Gülnur'un commenti, gönderdiği fotolarla birleşince, Leyla'yı gergin, sıkılgan değil de gülümserken görünce, eğlendiğini anlayınca, bugün ateşi de çıkmamış öğrenince yazıverdim bitti.

Houston'ta bir tatlı bekleyiş hali hakim.

Yarın Leyla için hazırlıklar varmış, yazarken gözüm doldu ama sanmayınki orada olmadığımız için, canım arkadaşlarımın ve anneanne ve dedenin, Leyla iyi zaman geçirsin, eğlensin diye gösterdiği çabadan. Teşekkür ederim. Çok. Şanslıyız.

Eh, günün şarkısı Gülnur'un commenti üzerine, tabi bizim favori şarkımız Eric Clapton'dan, Leyla...akustik.

Yunus'un önerisi ile:

http://fizy.com/s/100rgo

Leyla got me on my knees, Leyla begging darling please
Leyla, darling won't you please ease my worried mind
Leyla!!

...

Let's make the best of situation

....

TeknikNot: Aydonatın gönderdiği linki ben de bir bilene, Soner'e sordum. Yanıt:

"Article'a gore bu, bu sayfaya ekledigin bazi linklerin garip bir sekilde ana sayfaya erisiyor olmalarindan kaynaklaniyor. IE 7 bunu bir guvenlik problemi kabul edip gostermiyor (ayni sayfada reklam gibi gozuken linklerden, banka hesap bilgisi calma, vs isler buna benzer bir teknik ile yapiliyor). Ancak, bu durumu IE8'de duzeltmisler. En kolayi insanlara IE8'e upgrade etmelerini onermek."

Eh, upgrade edecekmişsiniz.

FotoNot: Leyla! Gülnur'un Kleopetra alıntısı gümbürtüye gitmesin, bayıldım, Aşık olma nedeni: "I was in one of my salad days when I was green in judgement!' ...Çevireyim dedim ama göründüğü gibi basit değildir bu işler, edebileştikçe, edebiyatçı olmak gerekir ki, Can Yücel olmak ister insan.

3 comments:

  1. Zeynep'ciğim

    Bütün komentçiler parti ve çocuklarla iştigal edince burası boş ve sessiz kalmış. Hazır frsat varken "ilk komentçi"lik keyfi de bana düşsün bari :)

    Bugün seninle karşılıklı konuşmak, sizleri iyi görmek çok hoştu:) Sanal olsa da sizlerle birikte olmak hepimize iyi geldi...

    Leyla neşeli ve mutluydu, senin sayende tanıştığım turkish teamle birlike olmakta ayrıca keyifliydi. "Anasına bak kızına al" atasözünden sonra bu durum için de "söyle dostunu bana, sana kim olduğunu söyleyim" durumu oluştu :)

    Hande gelince sana detaylı anlatır, biz de Hande'nin dönüşünü bekliyoruz "uzman raportör" olarak. Böyle böyle zaman geçecek, sonra sizlerin dönüşünü hep beraber kutlayacağız :)

    Öpücüklerrrrrr
    Ayda

    PS: "sevimli teyze" yerine "ilgili teyze" ifadesiyle yaklaşık "Leyla'cım doğum günün kutlu olsun, canım" derken elimle hafifçe yanağına dokundum...... YEMEDİ ve "mersi, bye" derken gözlerinde, "ne alakaaaa" ifadesi vardı:) Bu çocukları kandırmak zor, ben iyisi uzmanımız Nergis'den yardım alayım :)

    ReplyDelete
  2. Hocam,
    "Benim önerim" ile bağlantı vermeniz beni gururlandırdı :) Ancak sanırım o bağlantıdaki parça kaldırılmış bile (çok hızlı olabiliyor bu değişiklikler) ya da bende öyle görünüyor. Eğer siz de çalıştıramazsanız, http://fizy.com/s/129f0y adresi ile değiştirmeyi deneyebilirsiniz, bu da çok güzel bir canlı performans.

    Sevgiler,

    ReplyDelete
  3. Allahim, sen nelere kadirsin. Ben de Ayda'ya katiliyorum diyecek miydim? Bak Ayda'cim gordun mu, senden sonra yaziyorum ve her soyledigine harfi harfine katiliyorum. Hele su dostlara yonelik benzetmene bayildim. "Bilmukabele" diyeyim. Emeklerine saglik. Teyzelik desen teyzelik, arkadaslik desen arkadaslik. Zeynepcigim, seni gormek beni cok duygulandirdi. Hele birde aglarken gormek... darmadagin etti desem yalan olmaz. Canim arkadasim, bunlarin sevinc gozyasi oldugunu bilsem de, Tanrim dedim, orada yalniz basina ne gunler gecirdi bu kizcagiz, ne ozlemler, ne isyanlar, ne korkular yasadi. Bu kadar uzakta, simdi aramizda olmak istemez miydi? Cok zor olmali, ama basardiniz, cogu gitti, azi kaldi. Leyla'n yarin geliyor, sana moral olacak, artik sabahlari Nehir'i o oyalayacak. Sana, sen kalkana kadar dokunmayacaklar eminim. Ayrıca da uzulmeyin, size de oyle bir hosgeldin partisi yapacagiz ki, akliniz basinizdan gidecek. Hani yaptiklarimiz, yapacaklarimizin teminatidir demisler ya, aynen oyle. Tum kizlar, hic cocuk olmadan, gulucez, eglenicez, icicez, dedikodu yapicaz, gidebildigimiz kadar gerilere gidecek, ama 2009 dan hic bahsetmeyecegiz.

    Simdi gelelim, partiye. Nefis bir havada, cok keyifli ve eglenceli oldu. Bilge-Hande-Gulnur uclusunun (tabi Sevgi teyzeyi de atlamayayim) muthis cabalari sayesinde nefis bir parti olmustu. Organizasyon sahane, yemekler saglikli, animator cok becerikli, cocuklar ve Leyla cok mutluydua. Maksi bile, fazlasiyla bu guzel gunden payini aldi, tum cocuklar tarafindan deliler gibi sevildi, hatta Pelin kapiyi kapatamadigi icin, elinden kacirdi da, disardan yakalayip getirdiler:)
    Ayda ile basladim, Aydo ile devam edeyim. Aydo onceleri yahu tek erkek benim ne isim var burada gibi sexist yaklasimlarla konussa da, yemekler masaya kondukca, baktim konusmanin icerigi degismis, “alirim valla bir cay daha” sekline donmustu. Bu arada teknikden sen sorumlusun dendigi icin, gordum ki korkudan bir mac bilgisayarla gelmisti. Sanirim Hande’yi dinlemesi gerektigini anlamis. Hande the great! Pastasi sahaneydi, cookieleri nefisti, benim kizlar gitti geldi yedi. Hatta ben bir tane Oguz’ a bile getirdim oda bayildi. Mercan da tarifini al dedi. Yemeklerden konu acilmisken, Nergis’in brovniden de bahsetmeliyim -ki sen, eminim biliyorsundur-. Bir insan nasil boyle bir brovni yapar ve boylesi fit kalabilir, iste size on puanlik uzmanlik sorusu. Ayda ve ben bu sorudan muafiz, gerisi dusunsun. Hoca ben degil miyim oyle karar verdim! Biz tam bari rejimi bununla bozalim derken, Bilge’nin elmali tart gelmez mi! Eh buna can nasil dayansin, deyip atladim uzerine. Su anda hicbir seyin beli kapanmayacak haldeyim. Yani Zeynebim tabiri caiz ise bir lezzet soleni yasandi. Saglik kismi da meyve salatasi ile desteklendi. Sanirim Ozgecan getirmisti ki cok guzel olmustu.

    Cocuklar cok sekerdiler, ama bazilari ozellikle cok sekerdi. Birincisi Bilge’nin oglu Ege idi. Gulen guzel gozlerini annesinden almis, bana tam giderken elindeki baligi gosterirken ki hali gozumun onunden gitmiyor. Bir de Gulnur’un kucuk oglu Deniz’in balonu patladi diye aglamasi sonunda herkesin dayanamayip verdigi balonlarla kafasi, eli, kolu dolu hali gercekten gorulmeye degerdi. Tabi seksi sempanze Mina’da omuz dekolteli, gerektiginde topless olabilen elbisesi ile, en azindan benim kizlarim icin cok bastan cikarici olmus.

    Ozetle diyebilirim ki; boyle bir vesile ile Allah kimseye ogretmesin, ama madem ki oldu, bilesin ki, cok seviliyorsun/uz. Herkes o kadar dogal bir sekilde, bu mutlu anlari paylasmak icin, isini gucunu birakmis ve hatta bu gunu is guc edinmis bir sekilde oradaydi ki, beni en cok duygulandiran kismi bu. Hepimiz sanki sende icerden gelip cay isteyen var mi diyeceksin diye bekledik. Bu mutluluk hepinize ulassin, bulassin, Nehirime sonsuz saglik, nese olsun. Nehir bizimle birlikte kutlayacagi partilerden bikacak, sen biraz yalniz kalmak iseyeceksin, ama nafile. Nice yaslariniz olsun, senin ve guzel kizlarinin. Hepiniz de iyiki dogmussunuz….

    ReplyDelete