Saturday, February 28, 2009

Misafirlik

Misafirliğe gitmek.

Nasıl bir "phrase" bu? To go to being a guest! Bir şekilde isim hali oluyor.

Bugün hava, kuzeyden esen poyrazla birlikte çok soğuktu, yani bizim şartlarda. Sabah Nehir keyifli uyandı...Gece yarısı uyanmış, "peyniiir" diye tutturmuş, babasının, "Ağlayacaksan yatağına gideceksin" tehtidiyle susmuştu. O susma haline bayılıyorum. Şöyle bir iç çekip susmayı başarıyor. Bir anda.

Sabahları ise bazen şiddetli bir "kahvaltiii", "anne, kaaakk" diye uyanıyor, ama bugün sakin, gülücüklerle uyandı, yatakta kaldı, saat 8.30'a geliyordu, omletli kahvaltımızı yaptık. Sonra, havayı, "ayaz" görünce biraz evde oynadık. "Anne, gel, bak tren çalıştı" diye oyun odasına sürüklendim. Sonra biraz babasıyla oynadı. Anneannesi ve Sasha Teyzesiyle telefonla konuştu. Derken, yine bize Whole Foods göründü. Biraz eksik tamamladık, ve yemek aldık. Mahmut bugünlerde, "Ne oldu raw food" falan diyor. Olan şu. Nehir'in huyuna gitmeye çalışınca, bir yemek yapmak yetmiyor, ve neyi yiyeceği de belli olmuyor. Whole Foods'tan birkaç çeşit alınca, birinden biri tutuyor.

Ya da anne biraz tembellik yapıyor.

Hangi açıklamayı isterseniz kabul edebilirsiniz. Ben ortaya karışık sunmuş olayım.

Akşamüzeri, Nehir uyanınca, Nursen'lere gittik. Nehir parka gidelim derken, Nursen Teyze'lere gidelim dediğimizde, neşeyle, "Nursen Teyze'lere" diye çıktı evden. Şaka bir yana Kasımdan beri en çok ve düzenli Nursen Teyze'yi görüyor. O da yumuşak sesi ve güleryüzüyle çok yakın Nehir'e.

Güzel olan, saat dört gibi gittik, evlerinin tam karşısındaki playground da oynadık biraz, sonra eve girdik....Akşam yemeği yedik. Nursen Nehir için kıymalı patates yapmıştı, severek yedi. Derken ekmekleri gördü, beyaz....pazı suyuna "banarak" yedi. Ve biraz zeytinyağına batırarak verdik biz. Sonrasında birkaç çatal karpuz yedi...Ve kendi kendine oynadı. Biz de sohbet ettik. Yemekten sonra, Nursen Teyzesi, Brezilya müziği, ritmik, koyunca, Nehir bir güzl dansetti. Çıukmaya yakın ise Nursen'lerin kedisi "Missy" ortaya çıkınca, Missy diye peşinden gitti. Missy mi Nehir'den , Nehir mi Missy den daha çok "korktu" emin değilim. İkisi de iyi handle ettiler durumu, ve Nehir Missy'i okşadı sonunda. Tabi dönüşte arabada uyudu. Şimdi yatağında.

Bugün, rahat bir gündü, sakin, huzurlu, neşeli. Kaka yine unformed idi. Dün değildi. Bir o çorbadaki sinek gibiydi. Geçen günkü gibi kötü olmadım. Takipteyim. Aslında Mark Dungan'ı örnek almalıyım. Kızının dizinde ağrı oldu, bir hafta doktora sorsam mı dedi, sonra sordu, bekliyorlar..."freaked out" yazmıyor. Ben, halbuki onun adına endişelenmiştim, niye hemen MR a almıyorlar demiştim.

Evet, bugün güzel bir gündü, Nursen Teyze ve Aydın Amca'ya teşekkür ederiz.

Not: Hediye işi için, Bakın, hani biz dönünce parti yapacaktık, ben unutmadım, partimi isterim, hem de alıştım, başkası host olsun, ha ha...ona saklayın. Ben TR'ye birkaç oyuncak dışında taşımayı düşünmüyorum, hastaneye hediye edeceğim, fyi. Ama Nehir'in paket açmayı sevdiği kesin... Hatırlatayım: Small is Beautiful. BU kadar düşünmüş olmanız, ve heyecanla düşünmüş olmanız bile, Nehir'i daha 40 yıl şımartmaya yeter. Şımarsın. Ne yapalım, ileride kocası uğraşacak nasıl olsa.

6 comments:

  1. Boyle huzurlu gunleriniz bol olsun Zeynep'cim; yaninizda olup destek veremedigim icin bir yandan cok uzuluyorum ama Serdar - Sarper, Nursen ve ailesi ile gecirdiginiz guzel saatleri anlattiginda da bir o kadar mutlu oluyorum ... onlara da burdan cok tesekkurler, sizleri iclerine aldiklari, Turk'lerle olmanin, Turkiye'de gibi paylasimlar icinde olmanin keyfini yasattiklari icin ...

    Dun annene ugradim Nehir icin gondermek istedigi birkac parca esyayi Lale Teyze'ye ulastirmak icin ve sonunda Leyla'yi da evde buldum ... cok seker, cok sicakti, gercekten cok ozlemisim onu da. Ege ile hemen oyun yapmaya basladilar; super bir abla, o kisacik surede gozunun icine bakmaya basladi bizimkinin. Ege de bir simardi bir simardi ... Biraz fotograf cektik, Hande ile ulastiracagim sana, annen icin deyince muhtesem gulumsemeler sacti cektigim karelere. Cok keyfi yerinde gordum, buyumus, daha da bir guzellesmis, "cool" bir havasi vardi. Maasallah (tahtaya da vuralim)!!! Hande soyle kafadir, boyle eglencelidir diye biraz altlik yaptim; "kafa" kelimesi cok hosuna gitti. Hay allah, argo bir kelime kattim galiba dagarcigina, sorry. Yine bulusalim, daha cok fotograf cekelim, birlikte kurabiye yapalim, susleyelim diyerek ayrildik dogumgunu partisine biraktigimda. Canim arkadasim, Nehir de Leyla ablasi gibi hos ve "cool" bir genc kiz olacak; ikisi buyuyecek senin gibi, sizin gibi degerli yetiskinler olacak ve biz insallah yasli dostum/postum/tostum 'lar hep birlikte oturup torunlarimizi konusacagiz ... aklinda Houston'in aslinda ne kadar keyifli parklari vardi, Nursen vardi, gunesli guzel gunlerdi diye kalacak. Yorgunluklar, endiseler, inis - cikislar cok cok gerilerde hayal meyal hatiralar olacak.

    Hande'cim ben sana gitmeden birkac fotograf ve Zeynep'in almayi dusundugu doll house icin para ulastiracagim. Nurgun'cum Zeynep'ten senin email adresini alip, organize etmeyi dusundugun dogum gunu partisi ile ilgili aklima gelen bir fikri yazmak istiyorum senin icin de uygunsa ...

    Balik burcunun tum huysuz ve tatli sahsiyetlerine kucak dolusu sevgiler, opucukler!Biz Istanbul'da gune gunesli basladik, dilerim sizin poyraziniz da kesilmis, sehriniz ilinmis olsun. Harika Pazarlar !
    Bilge

    ReplyDelete
  2. Zeynep'cim,
    Sesinin iyi gelmesi ne kadar guzel. Birkac mesaj denemesi yaptim ama sanırım sirketin firewalluna takiliyorum ve gönderemiyorum. Bugun evden baglandim. Insallah bunu gonderebilirim.
    Sana sizi resimlerden takip eden biri olarak rahatlikla soyleyebilirim ki Nehir'in son gunlerde bloga koydugun fotograflari cok farkli. Her fotografta Nehir bugun daha iyi gorunuyor diyorum. Sabirsizlikla dogumgunu partisinin fotograflarini bekliyorum.
    Bugun uzun zamandan sonra gunesin hafif hafif yuzunu gosterdigi bir Pazar var Istanbul'da Hava serin ama gunesli. Istanbul'un erken bahar havasini yolluyorun size.
    Vazodaki ciceklere gelince; evlendigim sene bir paskalya mesajinin icinde gelmisti bana. 12 senedir en sevdigim gorsel oldu. Sen canli birseyler deyince aklima ilk o geldi nedense bende koydum. Şimdi tam da mevsimi bütün cicekciler renk renk lale dolu.
    Sizleri cok opuyorum guzel ve keyifli bir pazar diliyorum.
    Aysen

    ReplyDelete
  3. Iyi pazarlar herkese,

    Ben hasta, cocuklar hasta ancak kafami kaldirip yazabiliyorum. Zeynepcigim, iyi vakit gecirmenize cok sevindim, gercekten de o ev cok iyi gelir insana, Nehirin de sevmesine hic sasirmiyorum.

    Simdi su parti isini biraz konusalim istiyorum. Soyleki, ben cok spontan bir sey olsun istiyorum, herkese uyan bir yer olsun, cocugunu kapan gelsin, bir pasta yaptiralim, cocuklar oynarken bizler de sohbet edelim ve Hande'ye hediyelerimizi verelim, Nehir'cigimizin kulaklarini cinlatalim. Benim aklimda boyle bir sey vardi, ama cok katilim olmazsa, bizim evde, cam agacimin yaninda, Nehircigimin kalbi ile yanip sonen isiklarin ve palyacomun altinda bir pastayi evde kizlarla kesecegim. Her tur baska fikirlere de uyarim.

    Bilge'cigim, e mail adresim: nurgun@itu.edu.tr

    Yer konusunda, yakin donemde acilan guzel yerleri bilenler soylesin, ben epeydir bir yerlere gitmedim, cocuklarla en azindan. Simdilik tarih olarak 12 marta en yakin olan 14 mart cumartesi olsun derim. 7 martta bir seminerim var katilmam gereken.

    Zeynep, senin donusundeki partiyi bende iple cekiyorum, ama simdilik once buradaki, sonrada oradaki partinin fotograflari ile idare edecegiz. Nehircigimi hele bir gelsin bak daha nasil simartacagiz, sen bile arik yeter diyeceksin.

    Leyla'yi bir turlu goremiyorum, bu hafta niyetliydim, kizlar grip oldu, haftaya seminer, sonra ...derken... dogumgunu partimizde insallah gorurum artik. Bilge, Hande'yi bilmem ama, esas "kafa" olan Leyla bence her yonuyle. Gozlerinden zeka fiskiriyor. Ablam bile bir kere gormesine ragmen,"cok tatli kiz demisti" ki, kolay kolay fikir beyan etmez boyle seylerde.

    Zeynepcigim, cocuklara emek harcaniyor, hem de her cesidinden, ama karsiligini aldigini gormek cok keyifli. Bence sen, her iki cocugunda da bu duyguyu yasadigin icin cok sanslisin, cok seker, cok tatli ve cok duyarlilar...Tipki senin gibi...

    Her sey, her gecen gun daha da iyi olacak. En kotu gununuz bugun gibi olsun, sevgi, dostluk, mutluluk, saglik etrafinizdan eksilmesin...

    ReplyDelete
  4. Sevgili Zeynep,
    Sanirim soguk havadan birkac gun icinde kurtulacagiz. Sonra yine baslayacak keyifli park gunleri. Ne guzeldir misafirlik, agirlanmak, simartilmak, hele de cocukken.
    Bu arada bizim Nazli kiz da Nehir icin birkac ufak kitap vs. secti. Mumkunse dogumgununden once size ulastirmak istiyoruz. Bize uygun bir adres gonderebilir misin? gonca_cengiz at yahoo.com adresine yazabilirsin.
    Sevgiler,
    Gonca

    ReplyDelete
  5. Sonundaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ayy dunden beri deli oluyordum, giremedim bir turlu comment kismina. Bu sefer de bir garip yerlerden ulastim insallah load etmeyi basaririm.

    Keyifli bir gun gecmis, harika!!!! Misafirlik olmak da agirlamak da cok keyifli degil mi... Zeynep'cim siz dondugunuzde de host olmak isini ustlenmek isteyecek bir suru insan var ama yazin sizin bahcede de bir parti yapicaz kusura bakma. Ama soz sen elini sicak sudan soguk suya sokmayacaksin. Hepsini ben yapicam. Bahcede keyifli koca bir gun geciricez. Soz saglikli yiyecekler, meyva sulari... Seker , beyaz un yok!!!! Hersey senin, Nehir'in ve Leyla'nin (eh Mahmut'u da unutmayalim) istedigi gibi olacak. Sen oturdugun yerden "bu olmadi, digeri" diyeceksin, Nehir'cigim de "bu oyuncagi demiyorum, otekiii" diyecek. Mahmut da "ahhh bu kadinlar, evde de her yastan var, 3 taneler, napicam ben" diyen bir ifade ile bizi seyredecek. Sonra bana sorarsan "benim calismam lazim" deyip "tuyecek" :) .

    Cok hosuma gitti bu parti organizasyonu. Simdi ilk sirada Nehir'cigin dogumgunu partisi var!!!!!!

    Canim boyle keyifli gunler cok olacak, dolu dolu yasayacaksiniz hepsini!!!!!

    Nehir saglikli ve mutlu!!! Hem de cok!!!!!

    Kendinize cok iyi bakin!!!!

    ReplyDelete
  6. Yaşasın içim neşeyle doldu, bu parti havasına ben de kendimi kaptırdım, kalbim delicesine çarpmaya başladı. Seanslar, toplantılar, yetişememenin verdiği duyguyla ,ciddi ciddi klonlanmak ne güzel olurdu diye düşünürken bile hiç bir kuvvet blogu okumamı engelleyemez! Bu festive hava ise harika geliyor. Kendimi sık sık dönüşünüzde yapacağımız partileri de hayal ederken buluyorum. !4 mart'taki kutlamaya da çok katılmak istiyorum ama nasıl ayarlarım emin değilim haftasonu yine benim ingiliz meslektaşlar geliyor , cmts sabah hariç, pazar dahil çalışıyoruz.Neyse ucundan yetişeceğimi umut ediyorum.oops tamamen kafayı yedim,bu program bu hafta sonu 14'ünde şehirde bile değilim, inanmıyorum ya!!!Neyse ne yapalım... Hem zaten nice günleri, kutlamaları beraber çoşkuyla kutlayacağız.Omuz omuza, elele hayat ne getirirse, mutluluğuyla, üzüntüsüyle,hayalkırıklıklarıyla, umutlarıyla,endişeleriyle, süprizleriyle,birbirimizi destekleyerek,yüreklerimizi sevgiyle ısıtıp güçlendirerek,yaşayacağız günlerimizi. Nehir sağlıklı ve mutlu. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. nergis

    ReplyDelete