Saturday, February 21, 2009

Just Another Satur-day: Cızz diye geçti.


Serdar ve Sarper'le günler değişik geçiyor, bol bol gülüyorum-ruz. Hatta Mahmut bu akşam erkek erkeğe dışarı çıktı. Ben baby-sitter rolündeyim.

Çok iyi geldiler bize, Mahmut'a da. Ben blog sayesinde bir nevi sohbet ederken sizlerle, anlatıp dertleşirken, o daha yalnız. Serdar'ların yanında neşesi yerine geldi, unutmuşuz keyfekeder gülmeyi. Ve bugün öğrendi ki, liseden bir arkadaşı Houston'daymış.

Bilmem, belki yavaş yavaş sosyalleşiriz, en azından Nehir ilik naklinden çıkıp, bağışıklık sistemi biraz daha iyi olduğunda.

Öğlen "İstanbul" a gittik, ama Nehir'in uykusu gelmişti, yağan yağmur nedeniyle içeride oturunca da, acaba çok mu kalabalık diye, Nehir'le eve geldim belki uyur diye ama uyumadı. Hatta ben dalmışken, iki kez uyandırdı. Bir saatlik bir dinlenmeden sonra, hep birlikte Memorial Park'a gittik. Son birkaç güne göre bugün biraz daha hareketliydi. Kapıdan çıkarken itfaiye arabası şeklindeki itebileceği arabasını da istemişti götürmek, biz de almıştık.

Gittğimizde onu gezdirdi, bol bol ve yürümüş oldu. Hatta dün parkta gördüğü, kaydıraktan küçük araba kaydıran erkek çocuklardan esinlenmiş olmalı ki, koca arabayı kaydırağa taşımak istedi ama zor da olsa, bunun olamayacağını anlattım. Hava serinlemişti ki, döndü, tıpkı geçem gün yaptığı gibi, "Anne restorana gitmek istiyorum" dedi. Bir anda, bir zamanlar, ilk günler çok az yerken, her makarna istediğinde vermemize alışması gibi, bu cümlenin de restoranla bittiğine inanmaya başlamış olmalı, deniyor bizi. Ama gerçekten de gittik, ve Nehir Menüyü alıp, yanında kalp resmi olan (nn fat, low cholestrol) sağlıklı yiyecekleri "bundan istiyorum" diye işaret etti.

Ve Sarper sayesinde, genç nesilden "ykılıyo"dan sonra yeni sözcükler ve deyimler öğrendik. "Cızz", ve "kapak olmak". Çünkü Sarper TR kullandığım telefona buradaki sim cardı koydu, phonebook taki listemi ekledi, ve İPhone ile bize her türlü bilgiyi "cızz" diye ulaştırarak "kapak oldu". Gözüme, Cold Play'in 22 Temmuz'daki Houston konserini kestirdim, Mahmut'un bu akşamki çıkışına karşılık. Bence iyi bir deal. Nehir 22 Temmuz'da sağlıklı ve mutluyken, annesi güzel bir konser dinleyip, "kapak olacak".

Neşeli Pazarlar, biz artık yarın güneş bekliyoruz!

3 comments:

  1. Evet evet Zeynepcigim, tam istedigim gibi yaziyorsun. Gelecege yonelik planlar, akademik, keyif icin, zevk icin planlar, hepsi de hak ettiginiz seyler ve kafani bunlara yorman cok daha iyi. Keske daha cok ziyaretcileriniz olabilse, ama yaza dogru bence o da artar gibi geliyor bana. Belki iki kisilik konser biletleri alirsin kim bilir?

    Keske orada olabilseydim ve ben baby sitter olsaydim, sizde dordunuz birlikte cikar eglenirdiniz. Ama olsun bu bile size ne kadar iyi gelmis hemen yazilarina yansidi. Bu pozitif enerjin Nehirede cok iyi gelecek ve kilolari alacak transplant oncesi harika olacak.

    Havalar burada da bir tuhaf, bir sicak bir soguk. Bir gun kar var, diger gun sicaklik acayip yukseliyor. Tam hastalik havasi ama, ne demisti en buyuk "uzmanimiz", havalar nasil olursa olsun sizin havaniz iyi olsun! Bizde idare edip duruyoruz iste.

    Fotograflarda sizleri de gormek cok keyifli oluyor. Mahmut ve seni cok iyi gordum, Nehircigimin zaten emzikli performansi her zaman hayranligimi uyandirmisti, gordugum kadari ile aynen devam...Besi bir yerdeden hallice:-) Pelin sabahki resime Nehirin bebeklik resmi mi dedi, bende hayir ilaclar saclarini dokuyor ama sonra gene cikacakmis dedim. Oda bana" ben ona sapkami veririm, sonra geri verir" dedi. Gorusursek bi ara hatirlatacagim bakalim hangisini uygun gorecek?

    Bol gunesli bir hafta dilerim size, kemiklerinize bol bol kalsiyum vede vitamin olsun...sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Bu haftasonu cok iyi gelmis, hemen ton degismis :) Cok sevindim.
    Yagmurlu da olsa isinin cok dusuk olmamasi cok guzel, buralar bir garip yarim saat kar yagiyor, sonra sonbahar havasi oluyor. Gunesiniz de acarsa haftaya ver elini parklar, bahceler.

    Bu haftasonu yogun gecti biraz, haftaya Yasemin'in dogumgunu icin pasta yapimi ile ugrastim. Bakalim becerebilirsem fare (??????) seklinde bir pasta olacak. Yasemin sanirim Ratatouille'den etkilendi. Illaki fare seklinde olsun diyor. Insallah yuzumun akiyla cikarim bu isten. Kekler pisti, yarin ust uste konacak, kesilerek fare sekli verilecek, sonra araya krema konacak ve ustu vienna cream ile kaplanip goz, burun, biyik ve kuyruk ilave edilecek. Sans dileyin, yoksa bizim kiz TOPKEK uflemek zorunda kalabilir. :) Iste boyle canim, mutfak isleri ile gecti haftasonu. Haftaya da bir kosusturma, Sali gunu dogumgunu gecince rahatlayacagiz.

    Konser fikri harika, Nurgun hakli belki birden fazla bilet alirsin!!!!

    Hepinizi opuyorum, kendinize iyi bakin.

    ReplyDelete
  3. Canim Zeynep'cim, nasil mutlu oldum anlatamam okuduklarima ... harika bir resim olustu kafamda. Boyle keyifli, mutlu gunlerinizin cok cok cok olmasini diliyorum. Fotografa bakinca yine yaninda gibi oldum; uzanip biraz da ben alsam kollarima Nehir'cigi diyecek kadar yakin. Bir opucuk de benim icin ver o minicik ellerine. Sizi cok ozluyorum, Bilge

    ReplyDelete