Sunday, February 22, 2009

The Oscar Goes To NB vs. NB



Canımın içi benim.

Artık ey bi ci di i ef ci, eyç ay cey key elemeno piii kü ar ess tii yu viii, dabıl yu eks vay end zii

Hepsini öğrendi.

Yıllardan sonra Oskarları izliyorum, uykusuz kalmadan, aman gazeteye bakmayayım da, sürpriz olsun demeden. İroni: Hiçbir filmi izlemedik. Önemli mi, hiç değil. Ama gelecek yıl yine önemli olacak.

Sabah evdeydik, geç uyandık, Nehir'in gece karnı ağrıyordu, uyanıp durdu, muhtemelen yemiş olduğu pidelerden. Neyseki sabaha karşı rahatladı ve saat 9.49'a kadar uyuduk! Uyandığımızda, Nehir kahvaltıyı reddetti, "makarna" istedi. Saatin 11'i geçtiğini görünce , pazar brunch'ına uygun olarak, yaptım. Peynirli.

Gerçekten de Nehir hamile bir kadın gibi, neyi ne zaman ne kadar yediği belli değil. Russell bunu anlattığından beri Nehir'e karşı yemek konusunda daha yumuşadım. Ama yine de beyaz un, şeker vermemeye çalışacağız, mümkün olduğunca arzu ettiğimiz diyette kalacağız.

Öğlen "İstanbul"daydık, Serdar ve Sarper ile. Onlarla vedalaştıktan sonra, Memorial Park'a gittik. Hiç bu kadar kalabalık görmemiştim. İki saate yakın kaldık. Nehir yorulup, arabasıyla dolaşmak isteyince, bu kez koşu yapanların parkurunda yürüyüş yapalım dedik. Nehir sportif aktiviteyi görünce, inip yürümek istedi. "Role model"lar etkili oldu.

Akşam yemek yemeden yattı...iştahı az hala.

Şimdi Nehir uyurken haftasonu özeti fotoğraflara (ikinci fotoya reklam aldım Musteladan) bakalım. Serdar ve Sarper bizi, özellikle babayı neşelendirdi, teşekkür ederiz.

Vay Em Sİ Ey....Vay Em Si Eyyy...ha ha ha, babayla dalga geçtim sabah.

4 comments:

  1. PEki Oscarlari kim aldi? Ben gece uykusuz kalamamis, hic bir filimi de seyredememis bir olarak bari ilk elden, yerinden ogreneydim be iyi olurdu...Hattaa, .............oscarlari kazandi. ''Zeynep Erden Bayazit Amerikadan bildiriyor'' seklinde bir haber bile yapabilirdin.

    Neyse daha erken, belki hala yakalayabilirim.Dunku Hurriyet'de Skandallll!!, OScar sonuclari yarisma oncesi internette yayinlandi diye bir haber vardi. Acaba dogru cikti mi diye merak ediyorum. Ama, herhalde, sansasyon icin bile olabilir, ancak eger haber dogruydu ise ve sirf Oscar'in guvenilirligi bozulmasin diye, sonulari degistirdiler ise, ki her sey olabilir, o zaman gercek kazanana cok acirim....Haberde en iyi erkek oscarini Micky Roarke kazandi yaziyordu. Nami deger Harley Davidson, adamin poposundaki killar agardi, ama bak Oscar icin
    -mesaj: hic bir sey icin-, asla gec degildir...

    Serdar ve Sarperi gordugume cok sevindim, cunku yaslari hakkinda kafamda bazi soru isaretleri vardi -nedense???-, boylece cozumlenmis oldular:) Nehircigimi de cok iyi gordum, koca arabayi itebiliryorsa, ameliyat gecirmis biri olarak, isler yolunda demektir.

    Ablamin evinde dogum gunu partisi yapma fikri cok hosuma gitti. Ben orada iki yegenimin dogumlarinda bulunmus, onlara bakmis, sonrada iki kizini dogurmus biri olarak diyebilirim ki, o ev cok ugurludur. Nehir'in de, Alper, Murat, Mercan ve Pelin 'in yattigi Cribde yatmis ve yatıyor? olmasi da -eger ablam getirdiyse- gercekten cok hos hosuma gitmisti. Hepsinin sagligi, enerjisi, nesesi katlana katlana Nehircigime gecer insallah.

    Bende burada yapacagim kutlamami. Size fotograflarini yollariz artik kizlarla birlikte. Acaba buradan Nehir'e ne yollasak diyecegim ama, ablama soylerim daha iyi, ne alsak Nehir'in cok hosuna gider? Bize biraz ip ucu lutfen, bu dogum gunu atlanmadan kutlanmali vede tum procedurler yerine getirilmeli takdir edersin ki....

    Evet herkese cok iyi haftalar...Houston'dan bildirimler keyifli oldukca, bizim haftamiz da keyifli geciyor tabi ki....

    ReplyDelete
  2. Aciklama: Serdar Mercan'in yasinda, ayni okulda, (1-2 yas buyuk), Sarper'de Pelin'in sinifinda olan bizim bolumde ogr.uyesi bir arkadasimin ogullarinin isimleri ayni zamanda da.. nedense kafamda boyle kucuk bir imaj olusuvermisti... Hani geclerden yikiliyooo deyimleri falan da diyince sen, noluyoruz, yahu Mahmut'da cok mu bunalimda, kimi bulsa kendini disari atacak hale mi geldi??? oldum du....

    Bu arada Hande'nin Ratatuy pastasi da bu ne yahu dedirtti ister istemez...Bu ne yahu, boyle anneler de mi var anlaminda -pastaya degil sozum- yani...Gidecen, Emel ablaya (foodie vb.) diyecen, bir adet Ratatuy pasta, en alasindan, partiden yarim saat once kapida...Neyse zenginin mali Zugurdun cenesini yorarmis misali, yapamiyorsan, al, yapanlara bari karisma demisler...Eline saglik, eminim tadi da guzeldir...Afiyet olsun:)

    ReplyDelete
  3. Zeynep'cim keyifler yerinde olunca cok seviniyorum inan. Sesin hep boyle keyifle gelsin. Mahmut'un da keyfinin yerinde olmasi cok sevindirdi. Sagolsun Serdar ve Sarper (Abi olanlar!!!) Kucukler de sonra Nehir'in arkadasi olur belki :)

    Canim istah acilacak sen merak etme. Yavas yavas, alistira alistira.. Nehir'cigimin kucucuk vucuduna bir suru ilac verdiler, ancak buluyor kendini n'apsin!! Bir bakacaksin hapur kupur yiyor yemekleri!!!

    Simdi kizican sen bana ama sen benim/bizim listemizi hala yapmadin. Bak kadin, Nehir'imin istek listesi karambole gitmeyecek, haberin olsun!!!!!!!!!!!! Calisican birazcik, soracaksin canima ne istermis acaba dogum gunu icin?????? Sonra da bir zahmet yazacaksin biz ablalara. Hadi bakalim calismayani Allah sevmez, is basina!!!!!!!!!

    Vallahi Nurgun'cum Temmuz 2008'e kadar ben de ayni o dedigin gibi biriydim. Mutfaga makarna yapmak icn girerdim. Laf aramizda o da birseye benzemezdi. Fakat bu meshur global kredi krizi yuzunden benim calistigim bankanin yine benim calistigim bolumu (Credit Agricole/Capital Markets) kapatildi. Ve de ben kendimi evde ve hatta mutfakta buldum. Durum boyle olunca, Ekim 21'de ogluma futbol sahasi (futbolcularla birlikte) ve simdi de kizima fare seklinde pasta yapar oldum. Yani olay issizlik olayi, zaman var bari pastalar benden olsun olayi. Bir de Yasemin ile birlikte mutfaga girdik, pastanin kekini yaparken bana yardim etti, eglence cikti iste bize..... Yoksa sanma ki mutfakta dokturen biriyim. Ama itiraf ediyorum, fare de fare oldu yani :)
    Var mi pasta siparisi, itinayla pasta yapilir!!!!!

    Opuyorum hepinizi, kendinize iyi bakin!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Handecim...Pasta siparisi mi dedin, senin niye gelmeni istiyoruz ki, Nehir'in dogumgunu kutlamasına???

    Yani, oncelikle saglikli, sugar free veya agave suruplu Whole Foods a bakacagiz, olmadi, Mutfaga pasta konusunda evde (o andaki mevcuttan) kim daha deneyimliyse o girecek...

    Dusunuyorum, ben de bir heves Mahmut'a, evlenmeden once tabi, hem de "kalp" seklinde bir pasta yapmistim ama Hande 2, Zeynep 1, Mahmut 0'ken, is jet lag arasi sana kalabilir.

    Yani emrivaki gibi olmasin.

    ReplyDelete