Tuesday, February 3, 2009

Yarını Beklerken






Yağmuru Beklerken di sanırım, film başlığı.

Heyecanlıyım, duygusal olarak doluyum. Leyla bu gece annemle otelde kalacak. Zor geldi ayrılmak.

İyi olan: nefis bir gün geçirdik. Yazarken gözlerim doluyor. Çocuklarım çok mutluydular bugün ve sağlıklı. Sabah planladığımız gibi Zoo ya gittik. Nehir ilk kez yürüyerek dolaştı hayvanat bahçesini. Okapi, aslan (uyuyordu), kaplan (uyuyordu), panter (uyuyordu), leopar (uyuyordu), çita (uyuyordu), bozayı (uyuyordu)...uykucular sizi! Neyse uyumayanlar da vardı...deniz aslanı...gördük, de gördük. En son Orabgutanlara merhaba demeden gitmem dedim ben, ve Doc (bkz foto) u gördük. Bana huzur verdi bakışları. Tatlı tatlı, sakin sakin oturuşu, beni de sakinleştirdi. (Gerçi sonradan okuduk, Doc özellikleri itibariyle, unpredictable imiş)

Öğle yemeğini de Zoo'da yedik. Bkz foto. Nehir Hanım veggie wrap yiyor. Mümkün olsaydı sadece dışını yemeyi tercih edecekti. Yemekten sonra atlı karıncaya bindik. Nehir'in ilk denemesiydi. Sanırım. Çok hoşuna gitti. Leyla'yı da çok iyi hatırlıyorum. Güzel bir müzik çalıyordu. Aman ha, hani o bozuk plak gibi olan müziklerden değil, bayağı güzel bir jungle, reggae müzik.

En sonunda arabada uyuya kaldıktan sonra, evde uyur diye tahmin etmemize rağmen, biraz sonra ayaktaydı ve "parka gidelim anne" diyordu.

Tabi, parka gittik. Ben oynayacağından şüphe ederken, son günlere göre çok daha fazla aktifti. En sonunda, "anne gel", "kuleye bakmaya gidiyom" diye, beni arkasından, yolun da karşısına geçerek, kilsenin çan kulesine bakmaya götürdü. Sevgili kızım çan sesini ilk duyduğunda, "bu ne?" demiş, ve sonra da "korkmuştu". Bugün korkusunu yendi, ve yakından incelemeye gitti. Önce dışarıdan baktık, sonra içeriye girdik. İçimden, Nehir'cim de belki ameliyatı öncesi dua etmek istiyor diye geçirdim çünkü. Mum yakma yeri yoktu, çok da davetkar değildi. Alışmışız tarihi kiliselere. Sonra etrafında dolaştık. Bu arada Leyla da aramıza katılmıştı. O da otopark olan caddeden karşıdan karşıya yalnız geçtiği için pek memnundu. Yeni zaman çocukları. Derken, kilisenin bahçesine girmek istedi Nehir. Çok güzel bir güvercin heykeli vardı. Bahçe kapısına kilit takılıydı. Bizimki "ding dong" demez mi! Tatlım.

Velhasıl. Günü istediğimiz gibi, çocuklarla açık havada, onların sevdikleri etkinliklerle geçirdik. Kendimi bu konuda iyi hissediyorum. Artık yatmalıyım. Yarın sabah 6.30'da hastanede olacağız. Scheduled time for the operation is at 8.00 AM. TR 16.00....Sevgili Allahım doktora el becerisini, deneyimini iyi kullanması için izin ver, küçük kızımızın kötü hücrelerden arınmasını sağla. Mesajlarınıza teşekkür ederim. Hadi bakalım fingers crossed!

Not: Fotograflardan ilki düne ait..bugün hava daha da güzeldi, üzerimizde kazak olmadan geçirdik günü. İkincisi Doc, sonra carousel...ve wrap yiyen Nehir.

10 comments:

  1. Zeynep'cigim kisa ve oz butun dualarimiz sizinle. Umarim ve biliyorum hersey cok dogru gidecek. Sevgiler Kadriye.

    ReplyDelete
  2. Zeynep´cigim,

    Yarin cok güzel bir gune uyanacaksiniz, kötü hücreler gitmis, doktorunuz mukemmel,bir is cikartmis olacak. Kalbimiz, pozitif enerjimiz ve dualarimiz sizinle. Bol sans.

    Defne

    ReplyDelete
  3. Zeynep'cigim.
    Butun iyi dileklerimiz, dualarimiz, aklimiz, kalbimiz hep sizin yaninizda. Dun kilisede yakamadigin mumu ben bugün gidip Arnavutköy'deki kilisede sizin icin yakacagim. Bu gece hepimiz yaninizdayiz. Yarin sabah guzel haberlerinizi almak uzere... Aysen P.

    ReplyDelete
  4. Zeynepcigim, su anda cok heyecanliyim. Hatta kelimelerin yetemeyecegi kadar heyecanliyim. Seni dusunemiyorum bile. Ama inan bana bu is bu nokaya geldikten sonra, gerisi de gelecek.

    Geldiginiz noktaya baksana, gecen gun mailinde uzun uzun yazmistin ya hani, amerikaya gelmek gibi bir niyetimiz yoktu ki aslinda diye...O ilk soku atlattiktan sonrasi, nasil kolaylikla hallolduysa, bu ameliyat da aynen oyle olacak. En iyi doktorlardan birisi var ekibin basinda, Nehircigim da hem fizik hemde moral olarak cok guclu bir sekilde hazirlandi ameliyata.

    Hadi canim biraz daha gayret...Yarin senin icin cok daha farkli bir gun olacak...Tedavilerin yavas yavas onleyici, koruyucu olmaya baslayacagi seviyeye atlamaniza az kaldi...

    Nehir saglikli ve cok mutlu!!!Bol sans canim kizima...

    ReplyDelete
  5. Hadi Bayazit'lar, oylesi guzel bir dunun ardindan bugun butun guc sizde ! Butun inancimizla yaninizdayiz, hersey cok guzel olacak ... Ameliyat oncesi bir firsatini bulup, "sana guveniyoruz" gibilerinden sIkIca bir elini tutun doktorunuzun, birliginizin ve birlikteliginizin olusturdugu guclu enerjiyi ona da aktarin Zeynep'cim ... Allahim saglik versin, mutlulugunuzu bozmasin, sansinizi sonsuz etsin ! Nehir saglikli ve mutlu !

    PS: Nehir'cigin o muhtesem sapkasi, doyamadim bakmaya, canim ne kadar yakismis! Leyla'cigin da guzel gulumsemesi tipki sen; maasallah hepinize !!

    Bilge

    ReplyDelete
  6. Bugun o saatlerde St.Paul'un orda isim var, Aysen gibi ben de mum yakmaya girecegim. Londra'dan da dualar ve en iyi dilekler Nehir'e ulassin; ameliyat sular seller gibi en basarili gecsin! Bundan sonraki mesaji "Houston, we have a miracle' diye yazacaksin. Bu arada Nehir'e yasgunu balonu gonderebilmemiz icin, yeni adresinizi de bekliyoruz. Sevgiler

    Nurhan

    ReplyDelete
  7. Canim Nehir'cigim, butun kalbimle, butun pozitif enerjimle, butun dualarimla yanindayim. Bugunden sonra uzun, saglikli ve mutlu bir hayatin olacak. Iyilikler hep seninle olacak....

    ReplyDelete
  8. Su anda saat burada tam 16:00...yani Nehircigim ameliyata giriyor... Allah onunla olacak biliyorum hissediyorum...bu ameliyatin cok ama cok basarili gecmesi icin tum bildigim dualari ediyorum...
    Allah ona sifalar versin...
    Insallah 12 saat sonra yepyeni bir hayata uyanacak... hepinize sabir ve kolaylik diliyorum....sizleri seviyorum...

    ReplyDelete
  9. Hep beraber International'da yaşadığımız sok günlerde hep aklımdan geçen niye bu ameliyat hemen olunamıyor niye hemen bu illeti alamıyorlardı ... Ve bu günün gelmesini daha ik dakikada o kadar çok istiyordum ki..İnanılamayacak kadar gerçek olan bu hastalıktan hemen ama hemen kurtulmak istiyorduk ...

    Ve o büyük gün sizler sayesinde allaha şükür geldi ve nehir sapasağlam bugüne kadar ayakta durduğu gibi ameliyatdan sonra da o gülen suratıyla bizlere tekrar o muhteşem moral yüklü yüzümüze kavuşmamızı sağlayacak...

    Allah ve dualarımız önümüzdeki 10 saat boyunca kızımızla ve melekler yanında hiç kimse merak etmesin...

    ReplyDelete
  10. Zeynepcim,
    Biz de dualar ediyoruz. Nehir aklimizda ve yuregimizde. Tasasiz gunlerine geri donecek hic merak etme.
    Cok cok opuyoruz sizleri...
    Ebru Diriker

    ReplyDelete