Tuesday, February 24, 2009

8 Saat Klinik Mesaisi






Bugün rekor kırdık.

Sabah, 8.00'de GFR (böbrek testi) için gittik. Önce radyoaktif bir madde inject edip, bir saat arayla kan testi yaptıkları hani. İki tane birer saat arayla yapıyorlar, sonra da iki saat ara. İki saat arada, yemek yiyip, geri döndük. Hemen sonrasında ise Nuchtern'ü gördük. "Eee daha daha nasılsınız?", "İyilik, sağlık" şeklindeydi. Kısa. Dikiş gayet iyi. Nuchtern'e nazar boncuğu hediye ettik (Münire Hala'nın yaptıklarından). Nehir, tabi adamı görünce ağlayıp durdu. Nuchtern'in de gerçekten üzülen bir hali oluyor. "Ben bir şey yapmadım" der gibi. Bizde de, "Yaw bu adam senin için çok önemli, ağlamasan" durumu. Eh, kontrol dışı. Nuchtern'den sonra da blood countlar için bizim kata gittik. Yani klinikteki.

Bugün iki haftalık randevular belirlendi. Bugün, böbrekti, yarın, EKG ve ECHO, perşembe, CT scan, pazartesi bone marrow aspiration, çarşamba ve perşembe MIBG...Kulak testi için, cancellation bekliyormuşuz, mayısa kadar dolularmış!

Bugünkü dışında hepsinde sedatation gerekiyor.

Ne bileyim, bugün şöyle düşündüm, bize bunları söylüyorlar, gerekli diye, bu kadar sedation, bu kadar müdahale...Biz randevuları yazıp, saatinde varmaya çalıyoruz ama Nehir goes through them all. Ona dünyadaki tüm parkları getirmeyi isterdim. Bugün klinikten çıktığımızda saat dördü geçmişti.

Durun yorgunluktan unuttum, iyi haber, 300 gr almış!, bugün, 10.3 çıktı. Kendi defterime not ettiğim, aynı scale ile tarttım.

Çıkınca, Hermann Park'a gittik.Bir buçuk saat kaldık. Nehir de biraz daha çok haraket etti. Artık, çim alan gördü mü, yatıp gökyüzünü iziiyor, beni de yanına çağırıyor. Bir ara, göl kenarında otururken ama biraz uzağımızda kendi başına oturmak istedi.

Eve dönerken arabada uyuyakaldı. Evde zor da olsa uyandı, biz yemek yemeden yatsın istemedik ama şimdi, bir beni istiyor, bir yatağını, bir kitap okumak, derken babasını...bakalım baba yatırmayı başardı sanki.

Kilo almaya başlamış olması çok güzel, iştahı biraz daha açılsın. Özlem diyordu, "Tabi, sebzeyle alınmaz" diye...wholewheat'e devam.

Oops..."Annee"...diyor, "Yatmicam"..."Peki, otur" ama nereye kadar?

Bugün parktan fotolar. Alfabenin önüne gidip, ey bi siyi söylüyor her seferinde. Güneş gözlüğünü kafasına takmayı çok seviyor. Emzikler olmadan asla! O taşa sarılıp ise "Ay lav yu, yu lav me"yi söyledi! Nassı yani??

6 comments:

  1. Dun yazdiklarimi katiyyen yollayamadim. Hatta word'e sonunda save biler ettim, ama artik hukmu kalmadilar deyip yenilerini yazacagim.

    Kilo isinde herkesin -ben dahil- biz sana soyluyorduk gibi bir hisse kapildigina eminim. Neyse Ozlem doktor olarak soyleyince sana daha anlamli geliyor, Ozlem devam.

    Artik Hande'nin gelisi kesinlestigine gore, su siparislari alsak cok iyi olacak. Orada her sey var, ama burada da var. Fakat neyi cok sevdigini bilemedigime gore, bugunku informasyona dayanarak bir Ray Ban gunes gozlugu alacagim haberin olsun kisina!!! Neyse oncelikle sorum Hande'ye, nerede oturuyorsun, ne zaman gidiyorsun, seninle nasil bulusup, gondereceklerimi sana verebilirim?

    Pastacisinin bile Turkiye'den getirtildigi bir partiye, icabet edemesek de, bari sanimiz yurusun, hediyemizi gonderelim, degil mi? Vay be Nehirim sana da boyle bir dogum gunu yakisirdi,,,40 gun 40 gece, ben de burada kutlayacagim...Fis davetlisiniz...Tanidigim, tanimadigim, katilmak isteyen herkes davetlidir. Nehir' e fotograf yollayacagiz...Muhtemelen disarda bulusuruz, Party Kids gibi bir yerde, sonra da gelsin eglence... (iste kafiye, iste ben:)

    Bugunku park fotograflari cok guzel cikmis, gozluk de cok yakismis sekerime. Kocaman gozleri, ortaya cikmis, daha once de biri yazmisti, o guzel kafasinin sekli ortaya cikmis. Buraya geldiginizde ilk is bahcedeki cimlerin uzerine yatip Nehir'le gokyuzunu seyretmek istiyorum. Cok canim cekiyor siz anlatirken. Ama eminim eve gelince ozledigi oyle cok sey olacak ki, bu is daha sonraya kalabilir...

    Evet, testlerin guzel haberlerini heyecanla bekliyorum, yemeye devam,,,
    Listeyi de alalim lutfen...

    ReplyDelete
  2. Zeynepcim,
    fotograflar harika.. nehir'in kilo almaya baslamasi da sana bir rahat nefes aldirmisdir. yemek icin yanina gelip surekli birseyler uydurmak ve yapmak istiyorum. Dondugunuzde yemek seanslari yapacagiz.. hafta sonu Leyla ile guzel gecti.. Duru'yla cilgin ikili oluyorlar her bulusmada, ilk önce sinema yaptik, sonra bize gittik cunku evde bir sehir ve hayvanat bahcesi kurmak istediler. saatlerce oyun oynadilar. Sonra yemek yedik birlikte ve Leyla'yi biraktim. Bir daha sefere bizde gece kalacak belki, oyle konustuk bakalim..
    Su dogum gunu partisinde ben de olmak istedim, gercekten harika olacaga benziyor.. Genisletilmis buyuk bir kutlamayi da burada bekliyoruz.. Hepinizi sevgiyle kucaklarim..
    Kalbim seninle.

    ReplyDelete
  3. Burada Nehir'deki gelismeleri, soyledigi sarkilari, kurdugu cumleleri okudukca Minayla ayni anda ayni gelismeleri gosterdiklerini farkediyorum.
    Gecenlerde Nehir'in Leyla'dan 'dostum'u ogrendigi gunlerde Mina da nereden duymussa dostum deyip duruyordu.
    Sonra su ey bi ci di sarkisi...minaninda dilinden dusmuyor...
    acikcasi gelisiminde durmalar olur dedikleri zaman endiselenmistim ama goruyorum ki bosunaymis...Nehircigim hastaligi yenmeyi basaracagi gibi hicbir seyden de eksik kalmayacak...Tabiki burada anne baba olarak sizlerinde hakkiniz teslim edip ellerinizden opmek gerekir.

    Kilo almasina cok sevindim. 300 gram az bile gorunse gecen hafta doktordan duydugum ayda 150gram normaliymis bu yastakilerin almasi gereken. Bu durumda Nehirin aldigi 300 gram super otesi gorunuyor.

    Cok zor bir hafta olacakmis gibi gorunuyor onumuzdeki 7-8 gun. Hangisi kolaydi diyeceksiniz. Iste buradan yola cikarak bunu da Nehirin cok zorlanmadan gecirecegine inaniyorum ve guzel sonuclari duymayi iple cekiyorum.

    Leylanin Hande ile geliyor olmasina cok sevindim. Tesekkurler Hande. Aklim hala sizde, Kendimi o kadar hazirlamistim ki orada
    olmaya:((

    Bu arada yazamadim ama Serdarla Sarperin gecen haftasonu gelmis olmasina cok sevindim... Okudukca yasamis gibi oldum ve ne kadar gulmuş oldugunuzu tahmin ediyorum beni de hep cok eglendirmislerdir.

    Hepiniz cok opuyorum

    ReplyDelete
  4. Herkese merhaba,

    Kusura bakmayin bu kadar gec kaldim ama anneler babalar yaslaninca kosturmaca artiyor, hem bizim ev, hem onlarin evleri.... Neyse saglik yerinde olduktan sonra gerisi onemli degil.

    Henuz bilet ayirtmadik Leyla ile, insallah yarin yapacagim o isi ama tarih olarak Zeynep ile 19-27 Mart olarak konustuk. Eger bilette bir aksilik olursa kaydirmak gerekebilir ama sanmiyorum, zaten en fazla bir gun oynar. Benim ev adresim;
    Tepecik Yolu, Buyukhanli Sitesi, No:34, A Blok, Kat 3, Daire 5, Etiler
    Telefonlarim ve e-mail adresim;
    0 532 312 44 97 ve 0 212 287 76 92(ev)
    hyagcidumrul@yahoo.com
    Bana eve gelmek isteyen basimin ustunde ama ben calismadigim icin isteyenlerle onlara yakin yerlerde bulusabilirim. Zeynep'cim senin Henkel'de calistigini biliyorum, karsida biryerlerde bulusabiliriz eger gondermek istedigin birseyler olursa. Ya da Nurgun ile Nisantasi'nda mesela... Ya da haftasonu bir cumartesi cocuklarla bizim evde kahvalti veya cay partisi yapabiliriz. Hangisi uygunsa lutfen bana soyleyin. Esas ben cok tesekkur ederim, Kasim'dan beri ne zaman gidecegimi hesapliyorum, hem de bir ise yarayacagim icin cok mutluyum.

    Nuchtern'in bu hali bana hic uzak gelmedi. Cerrahlar baska bir dunyada yasiyorlar. Onlar insanin icindekilerle ilgileniyorlar, disardan hicbir seyin anlasilamayacagini dusunuyorlar bence. "Acip bakicaz" diye bir doktor deyimi olduguna gore...... Neyse su anda sizinle ilgilenmemesi ilgilenmesinden cok daha iyi bence, demek ki onunla ilgili bir konu kalmadi!!!!

    Kilolar gelmeye basladi bile. Aferin Nehir'e!!!!! Bak gor gittigi gibi geri gelecek hepsi. Her yedigi lokma yarayacak kizima. Gelirken getirmemi istedigin "Turk usulu" yiyecek birsey var mi? Ya da Feride ile konusayim mi mesela, onun gonderecegi supplement turu birseyler olur mu??

    Canim Zeynep'cim, Nehir'cigin basindan cok seyler geciyor ama ilerde bunlarin hepsi bitince HICBIRINI hatirlamayacak. Resimlere baktikca hatirlayacagi tek sey annesi ve babasiyla birlikte gittigi Houston parklari olacak. Inan bana Yasemin son 1 senedir doktorlari tanir oldu. Londra'ya gittigimizde ilk defa bu sene doktor ile gercek iletisim kurdu. Bundan once, sadece hastanede oldugumuz sure boyunca doktor ile ilgiliydi. Son 6ay belki 1 senedir, cocuk doktoruna gitmemiz gerektigi zaman "hayir Jak'a gitmeyelim Aygun'e gidelim, orada daha guzel oyuncaklar var" diyor. (Jak=cocuk doktoru, Aygun=kardiolog) Yani diyecegim, 3-3.5 yasindan once yasadiklarini daha sonra hatirlamiyor cocuklar. Onun icin bu yasadiklari Nehir'in hayatinda iz birakmayacak, merak etme!!!!!

    Hepinizi opuyorum, kendinize iyi bakin!!

    ReplyDelete
  5. Hande ben bizim Amerikan no ve adresleri sonucta public bir yer diye yazmamistim! Sen bakiyorum mahsur gormemissin. Bende paranoya hali basladi bilmemki.

    ReplyDelete
  6. Yok yok Zeynep'cim paranoyaklik degil, benim de aklima gelmedi degil ama bosverdim. Insallah yanlis yapmamisimdir. Ama sen tedbiri elden birakma.

    ReplyDelete