Friday, August 21, 2009

Gün 63: Out!

17 dakikalık pilim, odada "Ben bilgisayarıma pil alıp geleceğim" diye beni bekleyen Nehir, ve "Nerden pil alacaksın" diyen bir Leyla beni bekliyor.

Yani kıssaca: Dün geceyi "off "aldım. Saat dokuzdu yattık, Leyla ile, sabah yedide gökgürültüleriyle uyandık. Bu arada buradaki gökgürültüleri de bir ilginçti. Tibet manastırlarındaki tıngırtırlar gibiydi. Gittim ve gördüm mü hayır, ama bir türlü yazamadığım, haftasonu hani Mahmut'la paylaşamadığımız, "Into the Thin Air"i okudum, Everest'te geçiyor....sonra yazarım bu kitabı da...

Pil dakikaları azalıyor.

Hastaneye daha gidemeden, baba aradı...kültür yaptıklarını ve ateşi çıktığını biliyordum zaten. Ama esas "ilginci" (!!!!) gece hemşiremizin Nehir'in saat dokuzdan itibaren azaltarak kesmesi gereken morfinini kesmeyi unutmuş olması, bunu saat 3.30 da uyanan babanın tesadüf anlayıp, haber vermesi ile gerçekleştirdiği hikayesiydi.

Bir gece kalmadığımda olmasına mı içerleyeyim, gece hemşiresinin "bana söylemediler" deyip işin içinden çıkmasına mı kızayım bilemedim. Hastaneye gittiğimde, aslında burnumdan nefes alıyordum.

Birincisi, buradaki sistemde hemşireler birbirine anlatıyorlar "shift"lerde, o nedenle benim yanımda, "wean off" etmesi gerekitiğini anlatmıştı gündüz hemşiremiz. Bu bir. İkincisi, antibodilerin bittiğini bilen bir hemşire, morfinin de bitmesi gerektiğini bilmez mi??? Bunu akıl etmez mi?? Neden bir çocuk gece uyurken morfine ihtiyaç duysun ki!!!

Sabah gelen Dr. Eames dozun düşük olduğunu bir zarar gelmeyeceğini söyledi.

Geçtik gittik.

Bilmiyorlarki, annenin PMSleri tepesinde, gidecek olanların hasreti çökmüş üzerine.

Benim için önemli olan, gereksiz almasının yanında, aldıkça bağırsak hareketlerinin bozulup, zora gireceği idi. Nitekim, akşam ağlayarak yaptı.

Olsun. Bunlar o koca devede kulağın içine kaçmış minik bir sinek.

Biliyorum. Biliyorlar. Biliyor.

İyi haber: Dr. Eames, ateşe rağmen çıkardı bizi. Bir ara 38.3 oldu Nehir'in ateşi, ben Özlem'ciğimden öğrenmiş olduğum, "bekleyelim yarım saat, bakalım ne kadar çıkacak, belki de düşer" demeyi öğrenmiş olduğumdan, bunu da söyleyip, gerçekten de ateşinin düştüğünü görünce, öğlen içimiz rahat çıktık. Büyük olasılıkla antibodi etkisi. Yarın akşam ama geçmez ise, pazar günü Houston veya burası, hastaneye gidecek-mişiz.

Bu gece RMH'de kalalım dedik. Yarın akşamüzeri Houston'a döneceğiz. Biraz Nehir'in kendine gelmesini bekliyoruz bu kez. Hastane olacaksa aslında burası daha iyi olur bu durumda. Ama ateşi yok Nehir'in, çıkmaz diye umuyoruz.

Pil ömrüm bitmek üzere uyarısı geldi! Edit etmeden tüm yanlışlarla "publish" ediyorum.

Not: Sahi Handecim, dün şerefe yapsa imişiz! Cheers Mate!

3 comments:

  1. Evet ben su anda connecticut'tan ilk komentimi yaziyorum. Hani 'nurgun muhtar bildiriyor misali' Handecigim ama yanimda degiller ne yazik ki!

    Neyse bir takim sacmaliklarin orada da oldugunu gormek 'sonuclari kotu bir sey olmadigi surece' seni Turkiye'de ki durumlara hazirlamasi acisindan bence olumlu. Gordun mu dummies are everywhere dersin kendi kendine, bizim kosullarimizi elestirmeden, yada paniklemeden once. Ama Nehir'in filmi icerisinde biraz heyecan da galiba yonetmen tarafindan gerekli goruldugu icin bunlar oluyor. Bosverelim, gercekten gecen gun Gulnur'un dedigi gibi, bir sonraki degilse bile, ikinci sonraki bulusmada sen olursun gibime geliyor benimde. Buda ne guzel degil mi.

    Artik tum yaralarin sarilmaya baslamasi zamani geldi. Tum aciklar kapatilacak, eksik kalinanlar tamamlanacak. Kisacasi her sey hallolacak. Sen artik 40 yasinda, o hep olmak istedigin wise kadin olduysan, hayatin sana yasattiklarini paylasmak ve yaralarini sarmak icin bazi muhasebeler yapmaya baslayacaksin yakinda bence, onlari daha cok dusun. Bu yipranma surecinin sizin uzerinizdeki etkileri de cok kolay gitmeyecek bence. Nehir iyi, sira geldi anneye. Yeter artik Nehir, baska seylere konstantre olmaya basla. Her seyi kontrol edemezsin, ama bazi degistirebileceklerin varsa onlara yogunlasabilirsin. Zeynepcigim Leyla'dan ayrilacak olmak fikrinin seni ne kadar cok uzdugunu tahmin edebiliyorum. Ben ki onlar olmadan hic bir seyahate gidememis biriyim, unutma ki senin durumun cok ozel, uzulmeyi degil, bugunler geldigi icin sevinmeyi gerektiren gunler. Dusunsene Aydacim hesaplamis sayiyi, 252 mi ne sadece kayitli olan...

    Bana gelince, simdi evdeki herkes children's museum'a gitti. Ben herseyini son ana birakmis birinin suclulugu ile sunumlarimi birer kere daha calisacagim. Bir anlamda cezaliyim diyelim. Yarin sabah araba ile Ottawa'ya gidecegiz, carsamba kongre bitisi Montreal'e gecip, Boston uzerinden geri donecegiz, cumartesi gibi. Sonrada hep buradayiz. Leyla hn.i alip geliyoruz.

    Cilgin Leyla simdi nasil anlatacaktir arkadaslarina yasadiklarini buyuk bir heyecanla kimbilir. O daha tam anlamadan da donmus olacaksiniz. Bu kadar basit, end of the story!


    Birbirinize cok iyi sarilin, cunku Nehir saglikli ve mutlu!

    ReplyDelete
  2. 61

    Iste artik benim sayilarim ufaldi!!!! Cheers mate!! Artik sadece 2 ay kaldi. Tedaviler bitiyor!!!! Bundan sonrasi sadece kontrol!!! Hep temiz sonuclari alacagimiz, her gecen 3 ay sonrasinda biraz daha rahatlayacagimiz, huzur bulacagimiz zamanlar....

    Nurgun'cum, hosgittiniz!!!! Bu seminer/kongre icin sansa ihtiyacin olmayacak eminim!! Hersey gonlunce olsun, istedigin gibi, keyifle bir sunum yapasin insallah!!!! Ardindan yapacaginiz yolculugunuzdan da bol bol fotograf rica ediyoruz. Ben bu Kanada'yi pek merak ediyorum. Bu ara, son 7-8 yildir, populer memleket biliyorsunuzdur!!!! Hepimize birden balinalarin goc mevsiminde bir Alaska ve oradan da Kanada seyahati diliyorum. Dunyayi gezmek benim en cok yapmak istedigim sey!! En guzel seyahatler de sizler gibi kafa dengi arkadaslarla guzel!!!! Hep beraber kismet olur insallah!!

    Zeynep'cim goruyorsun, benim dilimden seyahat lafi eksik degil!! Yani vaktim gelmis benim :)

    Opuyorum hepinizi!!!! Birbirinize iyi bakin...

    Not: Zeynep'cim, Houston'dan yazmani diliyorum :)

    ReplyDelete
  3. Into the thin air kitabini ben de zevle okumustum. Benim bir Anatomy & Physiology ogretmenim vardi ve dag sorlarina inanilmaz merakliydi yasadigimiz yerde dag sporlari basta olmak uzere acikhava sporlari muthis populer. Onun onerisi uzerine alip okumustum bu kitabi.

    Bol bol sabir diliyorum, keske herkes isini layikiyla yapsa.

    ReplyDelete