Thursday, September 2, 2010

Mücadele

Nasıl toparlasam. Dün gece "nöroblastom destek grubu"ndan gelen yanıt umut tazeledi.

Sabah daha güçlü başladım. Bu kez doktor, Dr.Pon, iki gündür Nehir'in diğer makina ile iyiye gitmediğini, farklı bir makinaya geçireceklerini söyledi (oscillator). Teknik olarak farklı. Neyseki sözünü ettiğim anne de bana o makinayı da yazmıştı mailinde.

Yeni makinaya ilk geçtiğinde, olumlu başlamadı Nehir.

Sonrasında Dr. Pon benimle konuştu. Olasılıkları, istatistikleri...Zorlandım.

Ve şunu dedim, yine: "Biz her şeyin yapıldığını bilmeliyiz, vazgeçmeyeceğiz".

Ve ekledim: "Biliyorum yaptıklarınızda bir farklılık yaratmayacağını düşünüyorsunuz ama benim için lütfen Teksas ve (diğer çocuğun tedavi aldığı yer) Boston ile konuşun" dedim.

Kendi ICU grubuna ve Dr. Gottschalk'a e-mail atmış. Ve makina ayarları ile oynayıp, birkaç müdahale deniyorlar, oksijen seviyesini arttırmak için.

Baba bu gece geliyor, yolda. Leyla'yı da Debra getirdi, akşam Zeynep ile kalacak.

Dualarınıza ihtiyacımız var. Biliyorum zaten bizimlesiniz, ve Nehir'i gönülden destekliyorsunuz. Nurgün: Nehir'i Ithaca'da, pembe taşlı evde hayal edelim. Vazgeçme. Önümüzde zor bir dönem var. Herkes yine kendi payına düşeni yapıyor olacak.

30 comments:

  1. Dualarimiz hep sizin icin. Ihtiyaciniz oldugunda lutfen arayin. Bilge

    ReplyDelete
  2. Dualarimiz ve tum kalbimiz sizinle...Insallah Nehircik toparlanacak ve Ithaca'da yesillikler icinde kosacak...Ben hep Nehir ile ilgili iyi seyler hissediyorum. Inaniyorum ki bu zorluklar atlatilacak ve bir daha geriye donmeyeceksiniz. Labor Day haftasonunda tum aileniz biraraya geliyor. Umarim hepinizin birlikteligi Nehir'e iyi gelir ve tatli Nehircik o guzel zeytin gozleriyle sizlere gulumser. Zeynep Hanim herseyin gonlunuzce olmasini cok isterim.Tum kalbimle iyi bir haftasonu dilerim tum Bayazit Ailesine! Sevgiler.

    ReplyDelete
  3. Dualarim sizinle Zeynep Hanim.Allah Nehir'e ve size verdigi gucu sizden almasin ve biran evvel sifa versin insallah!

    ReplyDelete
  4. bu zor günleri atlatmanızı diliyoruz zeynep hanım..melek kadar masum tertemiz nehir'in şu zorlukları atlatmasını o kadar istiyoruz ki..

    ReplyDelete
  5. atlatacak nehirim inşallah..dualarımız hep sizinle..

    ReplyDelete
  6. canım nehirciğim dualarım seninle yüreğimin bir parçası da umarım herşey gönlünüzce olur

    ReplyDelete
  7. Dualarımız sizinle. Allahın gücünüzü, sabrınızı artırsın.Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.

    ReplyDelete
  8. Tum kalbimle sizinleyim, aklim hep Nehir' de...

    ReplyDelete
  9. Heyecanlıyız, endişeliyiz, umutluyuz... Mucizelere inanmak gerek, yoksa yaşamak anlamsız olurdu...

    ReplyDelete
  10. ah zeynep bir günüm yok ki aklımdan siz geçmeyin, size en pembesinden enerji yollamayayim, hep aklımızda, iyi niyetimizde ve dualarımızdasınız. herşey iyi olacak sadece roller coasterlar oluyor işte böyle, napalım? buna da şükür.

    ReplyDelete
  11. her zaman, ama her zaman kalbimizde, aklımızdasınız. Nehir bunu da atlatacak...

    ReplyDelete
  12. Canım Nehircim, dualarımız hep seninle. Güzel haberlerini bekliyoruz. Ithaca'da, pembe taşlı evin önünde, bahçede Leyla ile oynarken düşünüyorum seni. Resim o kadar canlı ki gözümün önünde. Anneciğin de elinde bir kitap sizi seyrediyor. Mutlu ve huzurlu.
    O günler de gelecek. O zamana kadar sevgiyle kalın olur mu. Bak annen ve halan yanında, babacığın ve Leyla da yanında olacak bu hafta sonu. Belki gözlerini açıp onları göremiyorsun ama sevgilerini eminim hissediyorsundur. Buna bizlerin sevgilerini de ekle, kocaman bir bulut olsun ve sarsın sarmalasın, korusun seni. Şifa çok yakınında olsun minik savaşçı. Sen bebek adımları ile ona yürürken şifa çok daha çabuk ve hızlı gelip kavuşsun sana.
    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  13. Zaman esner, çocuklar oyun oynarken.
    Saatle değil, oyunla ölçülür.
    - Ne zaman gidelim?
    - Oyun bitince.
    Oyunun sınırı da süre değil zaten.
    Bitinceye kadar.
    Bazen 10 dakika, bazen 5 saat, bazen de günlerce sürer.

    Nehir’in zamanı da şimdi bildik ölçülerimizle ölçülmüyor işte.
    İyileştiğinde, bitti diyecek.
    Ve o zaman tabii, Ithaca'daki pembe taşlı evde oyun zamanı başlayacak!

    Sevgilerim ve hep iyi dileklerimle,

    zeynep

    ReplyDelete
  14. Aklimiz Nehirde dualarimiz sizinle... Daha iyi haberleri en kisa zamanda almaniz dilegiyle..

    Haydi Nehircim haydi..

    ReplyDelete
  15. Günaydın,

    Tıp ın müdahele edemediği iki şey var. O da inanc ve insanın gücü... İyi ve kötü senaryolar vardır ya... Kötü geride kalıyor... Şimdi sıra iyi senaryo da... Kimbilebilir ki...

    Yıllar önce kardeşim menenjit geçirmiş ve koma halindeyken annem olmadık bir şey yapmış... Onu hastaneden gizlice çıkarıp çok sevdiği bir yere götürmüş... Annem 'ne yaptığımı aslında bilmiyordum çok uzun zaman olmuştu hastanedeydik ve hep olumsuz konuşuyorlardı... Ben de artık yeter dedim... Onu alıp çok sevdiğim nehrin kenarında bir yere gittim üstelik geceydi... sabah kardeşin gülümseyerek uyandı. Tüm gece ona sarılıp onu ne kadar çok sevdiğini söylemiş... Annem e inanamadık Sabah eve geldiğinde mucizeyi gördük... Doktor yıllarca aile dostumuz olarak kaldı... Zeynep Hanım ne olacaksa olur ama hep iyi olur... Bir bilseniz ne deli anneler var.. Siz en fenalardansınız ama. Danger Anne:) Çokkkk:))Korkulur sizden:)))

    Duygu

    ReplyDelete
  16. Dualarımız ve iyi dileklerimiz Nehir le... O çok azimli inşallah bunuda atlatacak. Siz ona inandığınız sürece o her şeyi başarabilir. Dilerim parklarda gezeceğiniz günler bir an önce gelir...

    ReplyDelete
  17. Sevgili Zeynep,

    Vazgeçmek yok... Kimsenin vageçmeye niyeti de yok... Ithaca'ya varacaksınız... Biz de elimizden geleni, üstümüze düşeni yapacağız. Size yetişemeyenlerimiz, yetişebilenelere destek olacak, herkes yetiştiği bir ucundan tutacak... Ithaca'nızda mutlu ve huzurlu günlerinizi hayal ediyorum... Zamanı gelince olacak...

    Leyla ve Baba'nın gelmesine çok sevindim. Bir arada olmak size iyi gelecektir...

    Aklımız, kalbimiz, dualarımız sizinle...

    Sevgilerimle,
    Yesim

    ReplyDelete
  18. Her gun hadi insallah bugun daha iyi olsun Nehir diye yazdiklarinizi takip ediyorum. butun yazdiklarinizdan Nehir'in cok guclu ve ozel bir cocuk olduguna ve bugunleri de atlatacagina inaniyorum. Keske elimden daha fazla birsey gelse ama Zeynep hanim, eminim benim gibi bircok kisi, Nehir'e inaniyor ve onun icin dua ediyor. Size ve tum ailenize bugunleri atlatmak icin guc diliyorum. Iyi haberlerini bekliyoruz Nehir'in ve inaniyorum ki yakinda duyacagiz.

    ReplyDelete
  19. Zeynepcim yazılarını takip ediyor ve sürekli dua ediyorum Nehir için.Elimden başka birşey gelmiyor ne yazıkki..Umarım bu yendiği son güçlük olur Nehir'in ne olursa olsun sonunda o kazanacak bu mücadeleyi eminim bundan.
    Çok öpüyorum sizi
    Asuman

    ReplyDelete
  20. Nehircim Allahin izni ile biran once iyiles canim.Hergun dua ediyorum senin icin .Hadi guzelim bir an once Toparlan.

    ReplyDelete
  21. Nehircim kalbimiz seninkiyle bir atıyor, seni çok seviyoruz seni buradan sessiz sessiz izliyoruz hepimiz.. kocaman sevgimizi gonderiyoruz sana kizimla.. en kisa zamanda guzel bir haberi duymak istiyoruz hepimiz...ve dua dua dua ediyoruz...

    ReplyDelete
  22. Merhaba,
    Her gün ilk is blogunuza bakiyorum, yeni bir haber icin.. Her gün dua etmeye calisiyorum, Allah cocuklarinizi size bagislasin, hep birlikte mutlu ve saglikli bir yasam sürün insallah.........
    Mehtap G.
    ALmanya

    ReplyDelete
  23. Ah be Zeynepcim, vazgecmek ne demek...???

    Hayallerim oyle uzun ve guclu ki Nehir'le ilgili.

    Nehir'i ve Leyla'yı kızlarımla, Ela, Emre, Mina, ve Sarp ile, yada Yasemin, Mehmet, Demir ile, tüm bu blogdaki tanımadigin ama sonradan tanisip cok iyi dost oldugun, bir sürü güzel insanin cocukları ile dunyayı gezerken hayal ediyorum...

    En guzel okullarda okurken, mutlulukla gulerken, inatla alip basını giderken, sonra da muzipce arkasını donup sana gulerken hayal ediyorum...

    Nehir'i asik olmus guclu bir kadın, cocukları olmus sevecen bir anne olarak hayal ediyorum (ayni senin gibi)...

    Seni hayal ediyorum, Mahmut'u hayal ediyorum; bu gunlerinizi unutmus, sizde baskalarına mucizlere ve kendinize inanin, sevginin gucune, pozitif enerjinin, insanlara karsi acik ve durust olmanın, bilginin gucune inanin derken hayal ediyorum...

    Sonra kendimi hayal ediyorum, seninle kızlarimizi cekistirirken...

    Ben surc-i lisan ettiysem affola tatlım. Ben sadece, acele etme, sabirli ol, bugunler gececek ve Nehir o yagun bakim odasından cikacak eminim demek istedim...Inancım da hic azalma yok, sen saglam durdugun surece her sey yolunda gidecek...Sadece senin o yogun bakim penceresinden kizinin cikisini gorurkenki mutluluğunun resmi, oyle kuvvetli ki su anda, şimdilik diğerlerinin önünde demek istiyorum. Aceleye gerek yok demek istiyorum.

    Yoksa resmim coookkk geniş. Nehir'i hayal ettigim yerlerin sınırı Ithaca mi sanırsın? Ithaca sedece bir durak hayallerimde hiiccc olmayan. Seninkiler de olmasın Ithaca ile sınırlı. Sakın. Orası olsa olsa bir durak olur, Nehir'in akmaktan yoruldugu, biraz durulmak, dinlenmek için kullanmak isteyeceği. O kadar.

    Sakin uzulme...hersey yavas ama emin adimlarla yoluna girecek...Bak benim zor dediğim mucizeler bile oluyormus, okudum yorumlarda. O zaman herkes bir kere daha yazsin beynine, Nehir saglıklı ve mutlu diye...

    ReplyDelete
  24. Canim arkadasim, bir mucize bile olsa gelecek. "Bilmiyorum" dediklerimiz olacak. Nehir kendi mucizesini yaratacak. Inaniyoruz, gucumuzu bunun icin kullaniyoruz. Hepimizin enerjisi buna odaklandi. En basta Nehir vazgecmiyor, savasiyor. Tum varligimiz ile basarmak icin, gerekirse mucize yaratmak icin calisiyoruz, calisacagiz. Kimse vaz gecmiyor. Hicbirimiz aklimiza baska birsey getirmiyoruz, sadece Nehir saglikli ve mutlu...

    Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  25. bir an sonra bir mucize olmayacagini kim bilebilir? bilinseler, adlari mucize olmazdi. butun kalbimizle, sizler icin guzel ve mutlu gunler cagiriyoruz. ozlem

    ReplyDelete
  26. Zeynepcim, buradayız. Tomas'la dua ediyoruz. Kilise kökenli olmasına rağmen çocukluk günlerinden beri ilk defa dua ediyor. Tüm bu dualar şifa olsun Nehirciğime.. Frd

    ReplyDelete
  27. Bence sizin, mucizeyi tetikleyecek sihir cümleniz "Supercalifragilisticexpialidocious". Post'larınızdan biliyorum, özel bir yeri oldu ailenizde.. Bunu fısıldayın Nehirciğin kulağına.. Mutlaka duyacak ve uyanıp ablasıyla tekrarlamak isteyecek.
    Hadi aslan Nehir, şöyle derin derin nefesler al, ciğerlerin kendine gelsin ki, tek nefeste duraklamadan bağırarak söyle: Supercalifragilisticexpialidocious
    Sevgi ve en içten dualarımla.

    ReplyDelete
  28. Zeynep inan, istisnasiz hergun dualarimda minik nehir... Pembe tasli evde kosarken hayal edecegim onu... Senin de anne yuregine guc ve sabir diliyorum.... Hepiniz kalbimdesiniz...

    ReplyDelete