Thursday, November 12, 2009

Hmmph: Ateş

Ne mi oldu.

Baba hasta idi, derken ben hastalandım, ve biz eve kimse almayalım, çocuklardan uzak tutalım derken kendimizi sakınmadık ve dün Nehir ateşlendi.

Öğlen, 37.7 yi görünce ben, çare yok, Dr. R.'i aradım (isim yazmayayım TRde sorun olur belli mi olur). Doktor da , göreyim, deyince, saat altı gibi, babayla götürdük, Leyla'yı anneanneye bıraktık.

Hemen kan tahlili yapıldı. Doktor, lökositler düşük çıkarsa hastaneye yatırmam gerekir dediğinde yüzümün ve ruhumun aldığı buruşukluğu görmeliydiniz. Hiç uyuşturmadan "cart" diye yaptıkları kan tahlili sonucu lökositler yüksek çıktığında, rahat bir nefes aldık. Bu kez sorun, bizim antibody protokolunu hiç bilmeyen (doğal olarak) doktorun, çok yüksek lökosit (normalde enfeksiyon belirtisidir) değeri nasıl yorumlayacağı idi.

Neyseki, eve gidin, kötüleşirse gelirsiniz, bu şansı verelim dedi, ve eve geldik.

Nehir'e hiç kıyamadım, bir daha bir hastane yatışına, bir yandan da Leyla'yı yine, "pat" diye endişe ile evde bırakıyor olmak fikri germişti beni.

Geriliş o geriliş diyebilirim.

Eve gelince, hemşiremiz Marcelle'i bulup, konuştuk, o beni rahatlattı, "Muhtemelen viral bir şeydir" diye. Sonra SKYPEde Özlem'e danıştım, o da gece boyunca nelere dikkat edeceğimi söyledi.

Nehir gece yarısı ateşlendi, ama sonra ateşi çıkmadı, ama ben genel olarak "çöktüm". Yani yo rul dum. Bir daha bir daha bir daha...

Bu evle büyüyen iş yükü, yaklaşan ikinci dönem, Nehir'i böyle hassasken onu bırakma bırakmama ikilemi, kime bırakmalı sorusu...kafamın içi doldu.

Baba "Gülümsemiyorsun" diyor.

Bu sabah okula toplantı için gittiğimde, çok iyi geldi. Arkadaşlarımı görmek, akademik düşünmek, metroya binip, yürümek...iyi geldi. Annelikten uzaklaşmak.

Bunu yaparken Nehir'in babasıyla olduğunu bilmek. Hiç aklım kalmadı. Eve geldiğimde Nehir neşeyle kapıdaydı.

Sonra Leyla geldi. Nehir, Leyla okula gidiyor diye, eve geldiğinde onunla uğraşıyor! Bana yapmadığını ona yapıyor. Leyla odasına gidip kapısını kapatınca, bu kez iyice keyfi kaçıyor. Bu arada banyoda oyuncak tabaklarını yıkarken, bir de ne göreyim, İSKİnin suyunu içiyor lıkır lıkır! Hissettiğim öfkeyi, "frustration"ı anlatamam. Acaba bir bakteri, bir mikrop aldı mı...yine mi hastalık...derken "çöktüm". Ama çökecek yer kalmadı, zaten dipteyim.

Baba beni "Enerjisi yerinde bak, sevinelim" diye uyardı, haklı olarak. Evet, bir iki gün cansızken, bugün ilk kez canlandı. Tam canlandı. M A Ş A L L A H.

Yine de yorgunum ve yatıyorum erkenden. Enerjimi, kendimi, neşemi geri istiyorum. Aslında hepsi bende saklı biliyorum. ELMAAAAA!

2 comments:

  1. Cok gecmis olsun, simdi daha iyi olmasina, geri gelmis enerjisini duyduguma cok sevindim.
    Turkiye' ye her tatile gidisimizde, ki en az bir sene gecmis oluyor, once yabanci gibi hissediyoruz kendimizi itiraf edeyim. Burada kolayca ulasabildigimiz seyleri ariyor gozlerimiz once, sonra gurultu ve kalabalik yoruyor. Sonra yavas yavas sanki oradan hic ayrilmamisiz hissi geri donuyor. Bir bakiyoruz yine eski biziz...

    Zaman alacak evet, eski duzene yeni mevcut durumla alismak, Nehir' i kollamaya calismak surekli. Ama ben sakin ve hirpalamayan bir yol bulacaginiza inaniyorum. Ne olur hirpalamayin kendinizi, o kadar uzun ve zorlu bir yolu asip gittiniz ki oraya, doya doya zor da olsa tadini cikarin...

    Tum kalbimle saglik, huzur ve mutluluk diliyorum tum aileye. Leyla da alisacak ortalikta dolasan Nehir' e :) tipik kardes halleri olsa gerek. Opuyorum kucuklerin gozlerinden.

    Nese

    ReplyDelete
  2. Canim Zeynep'cim,

    Cok gecmis olsun, insallah hafif bir sogukalginligi seklinde gecer gider. Yorgunlugun da zamanla gececek, beynin ve vucudun buyuk bir mucadele verdi ve artik isyan ediyor ben de huzur istiyorum diye ...

    Haftasonu hava yagmursuz ama serin olacak, tam da Barbaros bey'in onerecegi turden, bol bol acik havaya cikin ... Kilyos bos ve keyifli olur mesela; Gozdem'e de haber verin kumlarda bol bol yuruyun. Hem gunes, hem temiz hava hepinize iyi gelecek ...

    Sabah sabah telefonla rahatsiz etmek istemiyorum sizi, yapabilecegim birsey olursa mutlaka haber verin ... cocuklar biraz nezle bizde de, o yuzden bize gelin diyemiyorum :(

    Gulnur'cum umarim Deniz iyilesmeye baslamis ve Demir'i hasta etmemistir. Size de cok gecmis olsun.

    Sizi cok cok opuyorum, saglikli gunler !!
    Bilge

    ReplyDelete