Friday, November 20, 2009

Bit Geyiği!

Sınırsız eğlence!

Bitler turbulansa girdiklerinde yerlerinden zıplar mı?

Peki ben bu bitlerin bir bölümüyle Amerika'ya dönersem, beni "citizen" bölümünden alırlar mı?

Ben hem buraya gelirken, vedalaşma anlamında, gelince ise "hoşbulduk" anlamında bol bol sarıldım? Kaç kişi???

En son terapistimde görüldüler, en hoşu! Terapiye gidip, bitlenip geliyorsun, flaş flaş flaş!

...

Bir şekilde, dişim ve bitim sayesinde "kendime" yöneldim. Yani bu da bir çeşit kendine yönelmek ise!

Ama bugün en güzeli, ya da sabahki Şebnem, Kadriye ve Hande buluşmasından az olmasın diyelim, sevgili eşimle, Tünelden Taksim'e, yemek ve tabi ki İnci molası vererek yaptığımız gezinti idi. Kızlar anneanne ve dedeye gitmişler, biz de Seattle'dan beri ilk kez üç saat başbaşa idik.

İnci: İstanbul'da çocukluğumdan arta kalan, içerisi bile değişmemiş nadir yerlerden...Bugün İstanbul'a dönmüş oldum. Asmalı Mescit'teki "Antakya" (yazamadım doğrusunu), çok iyiydi gerçekten. Alo Acil Asmalı Mescit'teki Kebapçı Nerde Hattından Hande (yine) doğru yönlendirdi. Ayda'cım seni Amsterdam'da "kafe"lerden rahatsız etmeyeyim demiştim!

Nehir'im bugün yerlere bir şeyler fırlatmadan sakin bir gün geçirdi. İnci'de kulaklarını çınlattım, Nehir olsaydı bayıla bayıla yerdi diye. Almadım, yine de. Anneanneye gittiğimde, kızları almaya, Nehir neşeyle "Kurabiye yaptık" dedi. "Hadi bir tane de babaya götürelim" deyince, mutfaktan elinde iki kurabiye ile geldi, birini ısırdı, sonra diğer bütüne baktı, ve yemeye başlamış olduğu yarımı işaret ederek "Bunu babaya verelim" dedi diğer bütünün de tamamının yedi! Neyse bir yarım getirebildik bari!

Abla ise sonunda okula gitti. "Annee, iyi ki gitmişim bugün Makro'ya gezi varmış" dedi. Hmmm, bir süpermarket gezisi, gerçekten çok ilginç. Sağda gördüğünüz domatesler hormonlu, sütler GDOlu...işte şu küçük reyon "organik", yani GDOlu olabilir ama belli olmaz belki de değildir...Artık şansa. Nitekim "iyi" durdukları için brownie vermiş öğretmenleri, "küçük" , hah dedim, biliyorum o katkılı fabrika çıkışı ürünleri! Demediiim.

Çünkü evin ana gündemi, bit savaşları!

1 comment:

  1. Sevgili Dostlar,

    Amsterdam'dan sevgiler :)) Bilge'nin yönlendirmesi sonucu "organik bit şampuanı"zı aldım, yarın akşam uçağı ile dönüyorum. İhtiyacı olan arkadaşlara duyurulur...

    Öpücükler
    Ayda

    ReplyDelete