Thursday, March 10, 2011

Nehir'imin Kekleri...


Bugün, İpek de bize katılınca cupcake yapımı daha şenlikli, ve güzel geçti. Mühendis olarak, bir ölçüyü iki buçuk ölçüye çıkarıp, bir yandan da gramları bardağa, ve kaşık ölçüsüne çevirme işini, Leyla ile İpek birlikte yaptılar!

İpek'çim, teşekkür etmiştim değil mi!!!! İpek'e, yaşı icabı ancak "tweet"le ulaşabiliriz ama! Ya da sms, kısa mesaj!
Sonuçta üç tam bir bölü sekiz gibi ölçüler, ya da peki, bir yumurta iki buçuk yumurta nasıl olur, gibi sorunlarla, kafa yorarak, yaptık.

Zihnimde, Nehir bize neşeyle eşlik etti. Tam onun seveceği gibi bir işti bu. Hem yapması, hem de yemesi. Gerçi, iki buçuk ölçüden çıkan 30 tanenin, 25'i okula gideceği için, Leyla bir, baba bir, İpek ile ben ise, İpek'in koyduğumuz, tereyağ, şeker, ve krem peynir miktarlarını görmesiyle, bir taneyi ortadan ikiye bölüp paylaştık.

Oldu mu derseniz... yani tam Nehir'imin seveceği gibi oldu. Pespembe!! Leyla da çok memnun, yarını heyecanla bekliyor. Ben kızım için elimle bir şeyler yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mutfakta üç nesil kadın, hep birlikte, Nehir'i hatırlayarak, onu düşünerek bir "aş" pişirdik. Bu çok güzel bir paylaşım. Çok değerli. Ben mutfağın içindeki bu tür deneyimleri de şimdi şimdi tadıyorum. Meğer ne güzelmiş.

Bu duygusal kısmını bırakırsak, "sonuç" derseniz, lezzetleri güzel oldu, ama iki sorun var, Hande'cim!!! Bir, kağıtlar keklerden ayrılmak istemiyorlar! Ve "frosting"i koymak için, havalı, İsviçre yapımı, nesneler işe yaramayınca, fotoğrafta da göreceğiniz gibi (yemek fotoğrafı çekmenin de ustalık gerektirdiğini yazmış mıydım, "gri" tepsi nasıl ama??), iş spatula ile sürmeye kaldı. Ve etrafta gördüğüm, havalı frosting manzarası olmadı. Bu da ne demek? Hande'cim, bu işler de pratik istiyor. Biraz da beceri, sanırım. Yani Hande'si! Geçen yıl Nehir için ne güzeldi pastayı yapışın, ve Nehir'le tadışımız. İki yaş için Houston'daki uğraşın... Canım arkadaşım, bugün yine çın çın çın ettin herhalde.

Beceri dedim de. Akşam Leyla'ların okulunda "yetenek gösterileri" vardı. Leyla, bir ara, geçen yaz, hastanede, İngiltere'nin, "Britain's Got Talent"ini izlediği için, benim tahminim, katılmak istemedi. Ben de okulda piyano olduğunu bilmediğim için, bir şey diyememiş oldum.

Genel olarak, katılan tüm çocuklar, kendi hazırladıkları gösterileri sundular. Ben en çok kendi yazdığı şiirleri okuyan küçük kızı sevdim. Yardım aldı mı bilmiyorum ama çok güzeldi. Hem şiirler, hem de okuyuşu. Tam yaşına göre idi. Dans edenler, jimnastik gösterileri, şarkı söyleyenler ve keman, çello, piyano, flüt çalanlar vardı.

Bizde yıl sonunda olan gösteri, burada daha önce, anladığım kadarıyla.

Ve Leyla'rın okulunda, "çılgın" mart ayı! Kıştan bunaldıklarını düşündükleri çocukları bahar öncesinde hareketlendiriyorlar. Çok sevdim. Öğretmenleri bir çizelge verdi. Bir gün, "deli saç" günü, bir gün "lolipop", bir gün, bugün, okula oyuncak hayvan götürme, yarın, ekose veya çizgili giyme günü...diğerlerine bakmam lazım. En sonunda ise okula pijama ile gitme günüymüş!!!

Nehir'im için bol çocuklu, şenlikli, pembe, şekerli günler. Onun seveceği programlar...

Canım kızım, seni çok özledim.

6 comments:

  1. Nehire layık, pembe, huzur dolu.. afiyet olsun, mutlulukta sizinle..

    ReplyDelete
  2. Nefis gorunuyor cupcake'ler...Tarif alabilir miyiz lutfen??? Yarin Nehir icin pembe bir balon ucuracagim.
    Sevgiler,
    Isil.

    ReplyDelete
  3. Minik kuşum! İyiki doğdun, iyiki seni tanıdım. Çok ama çok sevdim. Canım Nehir'im, ılık bir bahar yağmuru gibi geçtin çok derin bir iz bırakarak. İçimizde akacaksın, hasretin büyüyerek. Rahat uyu kuzucuğum. Allah ailene sevenlerine sabır versin. Kalbimizdesin...

    Tamame

    ReplyDelete
  4. Nehir'cigim ... pembe sekerim ... sen hep bizimlesin, icimizdesin! Dogum gunun kutlu olsun.

    ReplyDelete
  5. Elinize sağlık, afiyet olsun, annesiyle ablasının elinden tam Nehir'e layık.

    ReplyDelete
  6. Sevgili Nehir'cik, iyi ki dogmusun, senin icin yapilanlari eminim hissediyorsundur. Sevgili Zeynep hanim, aradan yillar gecse bile biz Nehir'imizi 12 Martta hep hatirlayacagiz. O gulen yuzunu unutmak mumkun degil..Oglum icin hazirlik yaparken bugun hep aklimda siz vardiniz. (bizim ki 12 mart 2006 dogumlu)..

    Allah size sabir versin..

    Not: cup cakeler gercekten sahane gozukuyor..Aferin Leyla'ya kardesini dusundugu icin..

    ReplyDelete