Thursday, January 15, 2009

İLK KUTLAMA

Sondan başa:

Dr. Russell kapıda oldukça şen şakraktı ama ben fındıktan büyük hiçbir şey için Russell kadar sevinemeyeceğim.
Aslında Mahmut da mutlu.

Ben...Russell'a da dediğim gibi ilk gerçek mutluluğumu bundan beş yıl sonra yaşayabilirim ancak. Her iyileşme için şükrediyorum ama "to be happy"...yani gevşemiş rahat bir mutluluk...ona daha var.

Çok iyi olan, Nehir'in "refractory" vaka olmamış olması...Nehir tedaviye iyi yanıt verdi. Russell'ın dediği gibi, ilk engeli aştık!

Sabah dört buçukta Nehir'i uyandırdık. Nehir, en sevdiği kahvaltıyı, yani bagel (wholewheat) ve yarım stick cheese (normalde flaxseed oil, pumpkinseed butter ile veriyoruz) , yatakta yedi. Sonra biraz daha uyuduk...9.30'ta klinikteydik. Oyun odasında oynadı...saat 11.00'de acıktım demeye başladığında...visual imaging bölümüne yollanmıştık.

Sonrasını yazmayacağım. Kısaca "inefficient" bir üç buçuk saatten sonra, hepimiz yorgun...Nehir hala aç ve susuz, burnundan midesine giden, üç "cup" boyalı su iç-e-mediği için takılmış bir boru, arada uyuyup, CT'de uyandığı için, en sonunda anestezi ile gerçekleştirilmiş, 5 saniyeik CT den çıktık. Tüm bu inefficiency boyunca aklımda geri giden Merkür vardı. Ve burnuna boruyu takarlarken, ilk kez, kaçtım. Birkaç dakikadan sonra, "kızını yalnız bırakmamalısın" diye telkinle, geri döndüm. Halimizden mi bilmem, en son gördüğümüz, ve geçen günkü kateter takılırken de olan hemşire, "you guys take a good relaxing holiday, when you're done with all of this"...deyiverdi.

...

Saat 15.30 idi...Russell ile buluştuk...

CT'ye birlikte baktık...ben ilk halini görmemiştim...Gördüm. Bu haliyle kıyasa gerek yok. İnsanın aklı almıyor, nasıl hızlı, nasıl sinsi büyümüş o kadar ve sevgili doktorumuz anlamamış...geçmiş geçmişte kalsın. Üçte ikisi gitmiş. Şimdi Dr. Nuchturn'ün sırası, etrafını da iyice temizleyerek hünerini göstermesini umuyoruz. Bu konuda Amerika'da adı geçen dört cerrahtan biri. Biyopside tanışmıştık...çok da tatlı, mütevazi bir adam.

Bizi bugün admit etmeyeceklerini söylediklerinde ise çok sevindim. Yarın sabahki kidney testten sonra admit edip, akşama başlatacaklar-imiş kemoyu. Sigorta işi belli olmadığı için bize boşuna yatak parası verdirtmek istememişler. Wise thinking.

Saat 16.30 da parktaydık. Nehir yine sağlıklı ve mutlu idi.

Ben de parka en az onun kadar ihtiyaç duyuyorum böyle günlerde. Bugün anladım iyice. Çünkü parktayken ve Nehir iyiyken "normal" oluyor ve çocuğunu parka götürmüş anne-baba oluyoruz. Derken oksijen ve doğa. Günün yorgunluğu gidiveriyor. Nehir şarkısına başlıyor. Benim içim ferahlıyor.

Yine de dönüşte, acil hot chocolate ve cookie aldım...

Nehir'im-iz iyileşme yolunda ilerliyor. Bu gece evde uyuyacağımız için çok mutluyum. Nehir'cim yanağıma iki tane öpücük koydu şimdi...ve "uyucam" dedi...

Alem kız...bugün CT'ye bakarken, "göbeim" diyordu, Russell'a oyun yapıyordu...ilk geldiğimiz günlerde, hemşireler sticker verirlerken sürekli, alıp dört beş tanesini göbeğine yapıştırmıştı...Bugün ben de Nehir'e "aferin göbeğini ne güzel küçültmüşsün" demeyi ihmal etmedim!

Yarın daha kolay geçecek diye umuyorum. Şu Merkür işlerini karıştırmazsa tabi!

5 comments:

  1. NEHIR SAGLIKLI ve MUTLU:-)
    Gerisini bosver ne olur!

    Kafanin su anda nasil vizir vizir isledigini tahmin edebiliyorum ama, Merkuru de cok fazla karistirma lutfen. Bu bizim elimizde olan, karar verici pozisyonunda bulundugumuz bir tedavi yontemi degil. Sirasina, islerin nasil bir yontemle yapilmasi gerektigine biz karar veremiyoruz. Merkur de oyle! Etkisi eminim vardir, ama senin kafani karistirmasin, tam mutlu olman gereken bir anda, seni karamsarliga itmesin, yada umutsuzlukla kotu giden bir seyleri, zaten merkurde....dedirtmesin ne olur.

    Nehirin isleri hep yolunda gittigine gore, astroloji de onun tarafinda demektir.

    Su anin keyfini yasa, bardaga dolu tarafindan bak. Nehirin ne kadar iyi bir ilerleme kaydettigini dusun, 14 cm. den 5 cm'e kuculmus. Doktor, cok sevinmis, konusundaki 4 cerrahtan birisine ulasilmis, 3 kemoda 9 cm olduguna gore, muhtemelen bu kemodan sonra 1-2 cm daha kuculecek... ve zaten aralik olan kapiniz sonun kadar acilarak, rutin gunluk sikintilarina doneceksin. Post Oak gibi bir yerde :) cok guzel bir apartman bulmussunuz.

    Her sey cok guzel olacak, eminim. Hatta benim icin NB, Nehir Basaracak' in kisaltilmasi.

    Tabiki, hala sizin icin cok is, cekilecek cok sikinti var. Ama, bak inanamiyorum 3 kemo gecti, tedaviye cok iyi yanit aliyorsunuz, guya agresif tip diye korkuyorduk. Iste Nehirim, Sebnem'inde dedigi gibi (benim en sevdigim kismi burasi, tum o guzel yazilarinin icinde), ozel seyler basarmak icin geldigi dunyaya, daha simdiden bize hayatla ilgili, dostlukla ilgili (su blogu paylasan herkesi, tanismasamda kendi dostum gibi hissediyorum, sayenizde/sayesinde) bir suru sey ogretti.

    Canim benim, ben sabah -gece demek daha dogru- Mahmutun mailini senin blogundan once okudugum icin, cok daha iyimserim, sadece senin Blogunu okumus olsaydım hissedeceklerimle kiyaslandiginda.

    Hadi tadini cikaralim ve hep birlikte haykiralim! NEHIR SAGLIKLI VE MUTLU!!!
    (Hep oyleydi, hep de oyle kalacak).

    Merkur de hic bir sey karistiramayacak, kafa karistirmaktan baska!

    ReplyDelete
  2. Zeynepciğim,
    ben talih sizden yana demek istemiştim. Seni endişelendirdiysem çok özür dilerim. Endişe edecek hiç bir durum yok, çünkü herşey çok güzel zamanlanmış demeye çalıştım. Bence zaman sizin lehinize çalışıyor demek istedim.
    talih de zaman da evren de sizden yana. yani verdiğin tarihler ve olayların gelişi bana bunu gösterince bu taraftan olumlu düşüncelerimi iletmek istedim tatlım. elimizden sırf bu boş laflar geliyor da ondan. moral verecek birşey görünce insan yazmak istiyor.
    hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. güzel haberlerini bekliyorum. sevgilerimle.

    ReplyDelete
  3. Şebnemcim, bana da moral oldu zaten...ameliyatla ilgili...diger gecikmeler, hurdles, onemli degil...yasarken yoruyor ama onemleri yok.

    ReplyDelete
  4. Hellooooooo, vallahi Zeynep'cigim ben tekrar tekrar okudum "ucte ikisi gitmis"i, ve agzim yuzumun yarisini kapladi durdu butun gun. Bence sen de ayni seyi yap. Ileriyi dusunmekte cok haklisin, endiseler icinde olman dogal ama bugunun zaferini de yasa ne olur!! Cunku bu gercekten cok buyuk bir zafer!!! Nehir deplasmanda 1-0 onde ve sampiyonluk yolunda cok buyuk bir avantaj kazandi!!!!!!!! Ben eminim 4 Subat'tan sonra bir buyuk kutlama daha yapacagiz hep beraber. Hem kitle daha da kuculmus olacak ameliyata girene kadar, hem de ameliyat dunyanin sayili cerrahinin elinde cok cok cok iyi gececek. Ve Nehir'imiz sevgili anne ve babasini sasirtacak kadar cabuk ayaklanacak ameliyattan sonra!!!

    Hepinizi opuyorum!!!!

    PS: Bugun Ozlem Ural, Elif Gamze, Sebnem ile sabah kahvaltida bulustuk ama soylemesi ayip brunch oldu ben ismarlamaya baslayinca :) Bol bol eskilerden konustuk. Yaslandigimizi iyice hissettim cunku sohbet sirasinda Turkiye kurtuldu, kriz cozuldu.... :)

    ReplyDelete
  5. YAŞASIN;NEHİR SAĞLIKLI VE MUTLU. Tüm gün kalp çarpıntısıyla haberlerinizi bekliyordum.Süper haberler, daha nice süper haberlerin habercisi olacak.Neuroblastoma'ya NANİK,NANİK,Nehir bu savaşı kazanacak, bu iş bu kadar.Üçünüzü de ama Özellikle Nehir'ciğimin sticker dolu göbeciğini çoooooook öpüyorum.nergis

    ReplyDelete