Saturday, January 24, 2009

First Dressing Change At Home: Baba yaptı

Başlığı önce koyunca ters oldu kronoloji.

Ben bugünü büyük ev toplama günü ilan ettim. Hava birden soğuyunca, baba kız park yerine markete gittiler. Ama dönüşte Nehir Hanım arabadan inmeyi reddedince, parka da gittiler.

Sabah üst katı topladım. İyi de oldu, annemlerden istediğimiz Mahmut'un ayakkabısı, meğer buradaymış, gibi bilmediğim giysiler ortaya çıktı.

Öğlen, Nehir'le dinlendikten sonra, baba kız bu kez ördeklere bakmaya gittiler, ve ben alt katı topladım. Bir yandan aklıma Sasha Hanım'ın bizi evden gönderişi geldi, temizlik yapmak istediğinde. Hak verdim. Birilerine, örneğin Nehir'e, birşeyler anlatmadan, arkamda dolaşırken oraya buraya çarpıp ağlamadan o, daha kolay, hatta dinlendirici oldu. Ve kadın olarak evimizi toplamak, düzenlemek iyi hissettirdi.

Akşam ise raw food fest vardı. Bizim evde.

Babanın fikriyle, gazpachio, soğuk domates çorbası...ve brazil nuts broccoli mash...

Nehir gazpachionun tadına bakmayı reddetti, ve fakat, özellikle de Mahmut'un şaşkın bakışları arasında, brokoliyi bir güzel yedi. Üstüne de domates çorbasından biraz yedi. Şaşırıyoruz çünkü aramızda raw food işine en iyi adapte olan Nehir aslında, which is what matters the most any way. Yine de hayret ediyoruz...Bana ağır geldi brokoli ve nuts, ne diyeyim.

Birazdan hot chocolate ile dengeleyeceğim zaten.

Akşama, Nehir'e banyo yaptırarak devam ettik. Birkaç gündür kendi istiyordu ki hala burayı okuyunca şaşıracaktır. Maalesef en sona dressing change kaldı. Yaptık. Demeyeyim, baba yaptı, ben Nehir'i tuttum. Şu iş hiç hoşuma gitmiyor. Yani bu acılı işlerin eve ve bize kalması. Neyse iyi haber baba güzel becerdi. Ama bayağı stresliydi-k. En kritik enfeksiyon oluşma yeri...

Gün güzeldi, efficient geçti. Nehir...hmmm...bugün baba müşaaede etti, genel olarak iyiydi, parkta merdivenden düşmesi (bunu baba anlattı), ve dressing change sırasındaki bağırışları dışında, keyifiydi.

Yarın Leyla gelmiş olacak. Hane halkı tamamalanmış olacak. Aşağıdan yumurta kokusu mu geliyor yoksa! Kızarmış ekmek mi desem!

4 comments:

  1. Biliyormusun bana da cok iyi geliyor etrafi toplamak. Sanirim beynimi kullanmama gerek olmadigi icin dinleniyorum. Ellerim belli miktarda esya tasiyabiliyor, butun esyalarin yerleri belli, tek dusunulmesi gereken hangi esyalari alirsam evin bir ucundan obur ucuna gidene kadar gecilecek yolda en verimli yerlestirme yapabilirim. Eh o kadar uykuda bile calisiyor beynimiz!!

    Zeynep'cim, haklisin Nehir'in hoslanmadigi seyleri yapmak istememek konusunda ama inan siz de o da alisacaksiniz. Daha bir suru seyin ilk seferi. Ayrica bazi sevimsiz seylere tam "alistik artik, problem yok" diyeceksiniz ki bir daha yapmak gerekmeyecek.

    Ben sana ne dedim, zamanla yaptiklarini Nehir afiyetle mideye indirecek sen de sasiracaksin!! Tarifleri bir kenara yaz, sonra kizin isteyecek haberin olsun. Ayrica ben de o sizin harika bahcenizde bir yaz aksamuzeri raw food festivali yapmak icin sabirsizlaniyorum.

    Ben de bir menemen sefasi mi yapsam acaba??? Sen yumurta, kizarmis ekmek deyince....

    Hepinizi, gelince Leyla'yi da kocaman opuyorum. Kendinize iyi bakin!!

    ReplyDelete
  2. Aferin Mahmut'a valla, ne kadar guzel bir isbirligi icindesiniz ... maasallah diyelim !! Ay Zeynep'cim birkac saate kadar ne kadar guzel bir bulusma yasayacaksiniz, Leyla icin saatler ne kadar yavas geciyordur simdi ... hele senin icin; hem biricik kizin, hem annen, hem Sera Amca, harika bir destek kuvvet geliyor... Canim arkadasim aylar sonra ilk defa sesini duymak cok cok guzeldi; sanki telefonu kapatip yanina geliverecektim ... uf dunya ne kadar kocaman :( ... sevgi dolu saatleriniz daim olsun; Nehir'cik bu kenetlenmis aileden guc alsin, sifa bulsun, hep saglikli ve mutlu olsun !! Hepinizi kucakliyorum ... Bilge

    ReplyDelete
  3. Sevgili Zeynep,

    Kac gun oldu yazamadim, kusura bakma. Ama, hergun, hemde sabahin korunde ilk is olarak, okudum yazilarini. Fakat yazmamama biraz da, yazilarinda, neredeyse "sesinin tonundaki civiltidan" diyebilecegim kadar guzel hissettirdigin o, mutlu ve umutlu hava neden oldu. Nasil olsa ben yazmasam da buyuk bir sey kaybetmez, zaten hep ayni seyleri yaziyorum, duygusu da eklenince iste bugune gelindi...

    Gecen hafta cok yogundu, neredeyse her gece sabaha kadar oturup, senin yazilarini okuyup, bir iki saat uyuduktan sonra okula gittim. Okulda da, dur simdi alel acele olmasin, eve gidince yazarim diyince,bir turlu firsat yaratamadim. Bir is icin benden teklif vermemi istediler, ama is o kadar kapsamli ve zor ki, teklif vermek icin bile cok calismam gerekti, gerisini var sen dusun...Hal boyle olunca da is olsun mu olmasin mi isteyeyim bir turlu karar veremiyorum. Olursa madden cok iyi olacak ama manen bilemiyorum, ev halkinin -ozellikle de Oguzun- benim yogun calismama pek aliskin olmadigi dusunuldugunde, coluk cocuk durumlari nasil olur dusunemiyorum, ama genede kaderci akimi izlemeye devam ederek, hayirlisi diyeyim...Tabi boyle bir isi almis ve basarmis olmanin gururunu da eklemeyi unutmayayim, kazanc hanesinin yanina. Bakalim. Seni/herkesi:) haberdar ederim tabiki gelismelerden. Bir merkur kizi olarak, merkur bu ise ne derdi acaba sorusu geldi bak simdi yazarken birden bire aklima. Eminim,iyi seyler dusununyordur benim merkurum, sakacidir ama iyidir o, kimsenin kotulugunu istemez:))

    Aslinda, bu benim en kotu yanlarimdan biri. Bir is, istedigim gibi olmazsa, onu yapmayi birakiyorum, yada geciktiriyorum. Yazmayi biraktigim/geciktirdigim gibi. Halbuki istikrar cok daha onemli hayatta. Galiba, bir iki satirda olsa yazmam gerekirdi. Alistirip da sonra habersiz birakmak hic hos olmasa gerek. simdi diyeceksin ki, yahu bunu bu kadar buyutme, buyuk de bir kayip olmadi. Eminim oyledir. Ama kizim sana soyluyorum gelinim sen anla diye yaziyorum, bunlari sana. Soyleki: simdi sen 4 subatta kismetse ameliyata gireceksin ve cok yogun, yorucu, biraz daha acili ve uzucu gunler gecirebileceksin -en azindan isin icine birde fiziksel acilar eklenecek, ne olsa ameliyat-. Sakin ola ki, benim gibi yapip, bir rahatlayayim da uzun uzun yazarim yapmayasin Zeynebim. Senin tek satirin bile bize yeter, bir haber etmen, durumu bildiren telgraf misali yazman bile yeter. Simdi boyle dusununce bir an, kendi yaptigim gozume iyi gozukmedi iste. Yani bir yerde ucunu kendime dokundurdugum icin mi bilmem, gercekten de yazmamin, hemde hergun duzenli yazmamin gerekli oldugunu anladim. En azindan beni rahatlatiyor, bir ise yariyormusum hissi veriyor. Bak gene ucunu kendime bagladim, serde ciddi bencillik durumlari var galiba, yeni yeni tanimaya basliyormus gibiyim kendimi.

    Nehircigimin, raw food konusundaki inanilmaz basarisini kutluyorum. Bu kiz dogustan bir yildiz!!! Aleyhte olan kosullardan nasil oluyor da yeni kazanimlar cikariyor ve uyum sagliyarak durumu lehine ceviriyor, hayretler icinde izliyorum. Bunlar hep senin ve Mahmutun basarisi. Kisiliginizdeki olumlu, umutlu ve mutlu hava kucuk Nehirinize de yansiyor, onun mutlulugu da islerinin yolunda gitmesini sagliyor. Simdi, Mahmut-Zeynep-Nehir zincirinin en kuvvetli halkasi Leylacik da eklenince,kazanacaginiz moralle, gelecek ameliyatin basarisi da kacinilmaz olacak. Her sey oyle guzel olacak ki, hic merak etme sakin.

    Velhasil kelam, sonuc olarak varmak istedigim nokta itibariyle diyecegim su ki, biz yarin sabah bir haftaligina uludaga kayaga gidiyoruz. Ancak, bilgisayarimi yanima alacagim ve buldugum her firsatta yazacagim. Ola ki yazamazsam da; Leylacigini kokladigini, anneciginin kollarinda rahatladigini, tum ailene sarildigini, Nehircigimin saglikli ve mutlu oldugunu dusunecegim ve Mahmutcuguma da ayrıca sevgilerimi yollayacagim.

    Herkesi cok cok operim...

    Butun guzellikler sizinle olsun.

    ReplyDelete
  4. Nurgüncüm...bir hafta bizden de uzak tatil yap! Burada asayiş berkemal, kızlarınla karın tadını çıkar, biz Oğuz'dan fotoğrafları alırız : ) İşini için de geride durma, çocuklar büyüdü, umarım güzel gelişir.

    Benim dedigim gibi, blog yazarlığının nasıl meli malı sı yoksa, comment etmenin de yok, çok seviyorum yazdıklarını, ama kimse için bunu bir görev haline getirmiş olmak istemem.

    Sevgiler.

    ReplyDelete