Sunday, January 11, 2009

Austin: Nehir nehir şehrinde.



Hilal en başta yazmıştı, seyahat günlüğü bulmayı ummuştum diye.

Biz de ilk kez seyahat havasında iki gün geçirdik. Hatta, bugün bir anda acil birşey olsa...ki problem kateter takılı oluşu...neyse...

Bu sabah Austin'e gittik. Zilker Metropolitan Park'a gittik...ya da gitmeye çalıştık...bilgisayarı yanımıza aldık, ben dün gece park çalışması yapmış, desktop da bırakmıştım...navigator a adres yazdık...gittik, gittik..."on your right" dedi...baktık ki, bir okul bahçesi! yanlış adres girmişiz.

Neyse doğru yere gittik...zaten yolda etrafın yeşilliği, "crisp" bir hava, güzel evler...hoşumuza gitmişti. Nehir kenarında büyük bir parkın playground una gittik...eskice...ama çok sevimliydi. Nehir müzik çaldı, bulduğu bir erkek arkadaşla ayaklarını gümletti...derken baktık, burada da bir tren...ve nehirde yüzen insanlar! Meğer bir de "spring pool" varmış...çok temiz duruyordu. Çimlere yattık, yüzenleri izledik...tren gezisi yaptık (önceki cümle ile şimdiki arasında yazılanlar, ilk treni kaçırıp, sonrakini 1 saat beklerkenki sırada olup biten).

Sonra, yine geceki araştırmam sonucu bulduğum, Casa de Luz diye bir veggie, raw restoran a gittik. Macrobiotics...yeni kelimem. Yine tam Feride'ye göre bir yer. Büyükçe masalar, insanlar birarada oturuyor, yemek fiks menu, tatlı ekstra, peçeteler kumaş, tabaklarını geri götürüp, çöpünü döküyorsun...compost tabi...insanların giyimi benzerdi...bohem...Asmalı Mescid havası.

Güzeldi. Hem de sonunda "miso" buldum, ve seed öğütücü...bu iş Uzakdoğu ile çok ilgili sanırım...yosunlar, mantarlar, seed ler...

Sonra Whole Foods market e girdik, Nehir'e wholewheat bagel aldık, organik yogurt...buradaki Houston dakinden daha büyük. Çıkışta Nehir arabada "sızdı"..emziksiz, knock out...biz de arabayla etrafı gezdik, Starbucks tan kahve eşliğinde...bu arada Starbucks'ta da muz, chocolate, whey ve fiber karışımı içecek vardı...macrobiotics everywhere...

Austin'i çok beğendim. Hangi üniversite var, sanırım Texas A&M...Houston'a üç saat ama çok başka...east coast hali var, biraz Seattle...doğası güzel, belliki, insanları da çevreye duyarlı, "environmentally conscious area" diye tabelalar var...

Bu Lake a yakın da bir Hippie Hollow var, nude plaj...yani liberal...

Ben genel mimari görünüme bayıldım.

İyi geldi.

Nehir "değişik" yerler gördü...Ev sahibemize "Bu ne" dedi, biz de " O kim" i öğrettik, o ise "Bu kim" olarak öğrendi. "Nehir bak bu nehir" dedik. Biraz restoran bilgisi..."Bak, burası restoran, senden başka ağlayan yok, sessiz olalım" şeklinde.

Akşam gittiğimiz yerde bir çok heykel vardı...yani İstanbul'da olsa kitch olur da burada ve Nehir ile iken eğlenceli oldu. Top atan çocuklar, bir bahçe çitinde dengede duran çocuklar, kartal, boğa...vs...ve çıkışta, pırıl pırıl bir gökyüzü, full moon (dündü sanırım)...en parlak yıldız hangisiydi o...Bir an "harika dedim, yılın bu ayında, gökyüzünde yıldız görmeyeli çok olmuştu"...

Bu arada unutmadan yoldaki cümleler:

Anne: "Bak kızım, öküz"...
Baba: "Ne öküzü boğa"

Anne: "Olur mu sığır, öyleyse"...boynuzu çözemedik.

Odada, yerde bir post yayılı, Nehir girer girmez "bu ne?" dedi

Ben hayvan postu, bak güzelce derisini yüzmüş ve buraya sermişler, diyemedim.

"İneğin derisi" dedim...Benekleri var da...kahverengi, üzerine bej gibi...attım yani. Mahmut "geyik" dedi...Bilmiyoruz, mystery.


Süperiz!...ama bakın Okapi nedir bilmiyorsunuz di mi...yaaa...


Keyfimiz yerinde, baba kız aynı anda sızdılar...yarın sabah yine Austin'e gidip, öğlen yemeğinden sonra çıkacağız...böylece gelirken yolda durduğumuz Amerikanın en kötü Pizza Hut'unda (daha kötüsü kesin vardır) yemek zorunda kalmayacağız.

Okuduğunuz üzere, genel olarak uzaklaştık...enerji ve oksijen depoladık.

3 comments:

  1. Sevgili Zeynepcigim ve Mahmutcugum,

    Yazdıklarinizi her okudugumda duygu yuklemesinden dolayi birseyler yazamadigimi size daha once soylemistim.
    Ama herseyin iyiye gidecegine olan inancim ve gidisatin bunu kanitlamasi artik toparlanip bir seyler yazmami sagladi.

    Ozellikle de ameliyat tarihinin ertelenmesinden dolayi yasadiginiz huzursuzlugu (ki bu kelime eminim yasadiginiz duygunun yaninda hafif kalir) hissedince bir seyler yazmak istedim.

    Acikcasi cok istedigim halde ameliyata gelemeyecek olmam acaip icimi kasiyordu. (Tabir yerinde ise kalbim aciyordu.) Herkesin commentlerinde dedigi gibi her iste bir hayır vardir cok dogru bir söz. Bir de tabi gec olsun guc olmasin.

    Dusunun ki oraya gittiginizde ameliyati 5. kemodan sonra bekliyorduk. Ve bize daha aylar var gibi geliyordu. Bu kemolar nasil gececek diye tasalanıyorduk. Nehirin bu sure boyunca hastanede kısıtlı kalacagini saniyorduk. Bakın ne guzel bir hafta sonu gecirdiniz. Amerikaya gelirken bunu hayal edebilir miydiniz.

    O yuzden bence Russel'a guvenin. Ameliyat tarihinin ertelenmesinin schedule sebebinden olmasina bu kadar takilmayin. Daha kotusu de olabilirdi. Sebep Nehirin kan degerleri yada Stem cell collection da bir prolem yada ne bileyim baska bir sey olabilirdi. Cok sukur Nehir iyi,gulumsuyor, guluyor ve mutlu. Hayattan keyif alıyor.

    Gec olsun guc olmasin. Ne biliyorsunuz belki de 4. kemodan sonra olmasi ameliyatin cok kolay gecmesini saglayacak. Tereyagından kil ceker gibi doktor bu illeti cekip alacak.
    Evet belkide alacak bir sey bulamayacak.
    Yada ameliyat daha kucuk boyutta olacagi icin recovery si daha kolay olacak.
    Ve baska onemli bir konu Nehir Leyla ile gecirecegi 10 gun sonunda super moralli girecek ameliyata.

    Ameliyat sirasinda Sevgi Teyzelerinde orada olmasi ise muhtesem. Gelememenin verdigi kalbimdeki acimayi azaltiyor.

    Ama dogum gunun de oradayim insallah. Hepinizi opuyorum...

    ReplyDelete
  2. Zevgili Zeynep,

    Gezinizin iyi gecmesine cok guzel, Nehircigimin her seyi tereyagindan kil ceker gibi hallolacak, her gecen gun buna olan inancim katlanarak artiyor.

    Ablam da telefonda Nehiri cok iyi gordugunu, cok hareketli oldugunu, enerjisinin keyfinin yerinde gorundugunu soyledi ve ekledi : "bilmesem hasta oldugunu, asla inanmazdim!!".

    İki ay gecti bile, -birde size sormak lazim ama-, Nehircigim her seyi o kadar iyi handle ediyor ki sayenizde, kendinizle ne kadar gurur duysaniz azdir. Hic kolay olmayan bir isi, O ve bizler icin bu kadar rahatlatici bir hale sokmaya calismak eminim ki sizler icin cok buyuk bir yuk. Ama, cok iyi kotariyorsunuz...Kendi adima binlerce tesekkurler. Sizler harika ebeveynlersiniz, bu dunyaya ozel bir aile kurmak icin gelmis, secilmis insanlarsiniz eminim.

    Bu is bittiginde, hepimizin sizden ogrenecegi o kadar cok sey olacak ki...Kendinize cok iyi bakin, eglenin, keyif yapin. Bende en az sizler kadar, gezmis, eglenmis oluyorum, sayenizde gunlerim super geciyor...

    ReplyDelete
  3. Her dakikanin keyfini cikarttiginiza eminim. Bizim icin de gezin, bizim icin de sarilin Nehir'e nehir sehrinde...

    Bir kucuk tecrube aktarimi; Yasemin'in 3uncu ameliyati onun ileride yasayacagi kalp ve damar problemlerini engellemek icin yapildi. Yani ameliyat oldugu sirada problem yok denecek kadar azdi ve doktorlarin soyledigi sey ameliyat sonrasinin diger ameliyatlarina gore cok daha kolay olacagiydi cunku Yasemin o sirada hasta degildi. Ve inanmayacaksin ama pazartesi gunu ameliyat olduk persembe gunu Mehmet hastaneye geldi, Yasemin Mehmet'i oyun odasinda karsiladi. Ilk ameliyattan sonra hastanede 10 gun kalmistik, ucuncu ameliyattan sonra 5 gun kaldik. It makes a difference!!! Nehir ameliyattan sonra recovery donemini iyilestigi her gun daha kolay gecirecek. Emin olun..

    Hepinizi opuyorum...

    ReplyDelete