Monday, January 5, 2009

Apartment Hunt

Bugünümüz ev bakmakla geçti...Zaten hava buz gibiydi, yağmur çiseliyordu...aklımız parklarda kalmadı yani.

Yarın sabah 7de Transplant Unit te olacağız. Kan değerlerine bakacaklar, uygunsa, anestezi ile, toplama işlemi yapacaklar...değilse, iğnelere devam. İnşallah uygundur. Hiç hoşuma gitmiyor. bacaklarında da selobantlar. "Acımıyo" derken kendi kendine, benim canım acıyor.

Normalde, ben bu tür acı işlerini hafife alırdım. Şimdiki farkı. Grand Scheme de en ağırlarından birini geçirdiği için bu tür tuz biberler hiç hoşuma gitmiyor. 

Yatıyorum. Ev işi de kolay olmayacak sanırım. Her yerde safety işi mesele olmuş. Bakalım.

Yarın ola hayrola, olmazsa heyyomola (kafiye de yaparım)

Nergiscim, eline sağlık, kendimi iyi hissettim. Ne zaman bu cümleyi yazsam, ya da benzeri...saçmalama, kötü hisset de Nehir iyi olsun diyorum kendi kendime. Handecim sen çok yaşa! Nurgün ile farkımız, trenden anlaşılığı gibi, ben çocuklarla çocuk olma konusunda yetenekli ve istekli sayılmam. Bu konuda bir de Gözdem vardır. İnan bu aralar kendimi o alanda geliştirmeye çalışıyorum. Salıncak değil ama kaydıraktan kaydım, hatta düşüyordum! Ama hamurumda yok, iğreti olmayacak, doğal haliyle yapmaya çalışıyorum. 

yarın yazacağım...harvesting olup olmadığını...

Raw food...akşam brokoli yaptım...Nehir yiyor da, bana ancak, bir tabağın anında bir dondurma topu büyüklüğünde, füzyon mutfak porsiyonları....olursa, yanında lezzetli, tam buğday bir ekmekle olabilirmiş gibi geliyor. Henüz aradığım lezzeti bulamadım. Tatlı deneyeceğim.

4 comments:

  1. Zeynepcim selam,
    Yazdıklarını okudukça sana olan hayranlığım artıyor.. Ne kadar güçlüsün, Allah bu zorluklar karşısında yılmayan sizleri ödüllendirecek, buna yürekten inanıyorum..
    Üstelik zaman o kadar çabuk geçiyor ki, inşallah siz dönüp, seneler geçtikten sonra bu günleri ve maillerimizi birer anı olarak hatırlayacağız..
    Benim kızım 16 yaşına geldi bile tatlım.. Ortaokuldayken dişlerine taktırdığımız teller daha dün gibi.. Fareye benzeyen gülüşünü ise hiç anlatmayacağım.. Bugün doktoruna kontrole gittiğimizde, 20 yaş dişinin erken geldiğini ve çekmek zorunda kalabileceğimizi söyledi. Yoksa üç yıllık tedavi boşa gidermiş.. Ben, doktor sanki başkasını anlatıyormuş gibi bu sözleri aval aval dinledim.. Benim küçük kuzucum ne zaman bu kadar büyüdü, hiç hatırlamıyorum.. Senin de böyle günleri yaşayacağın zamanlar çok yakın bi tanem..
    Brokoli demişken.. raw food üstüne felsefe yapamam ama, uydurduğum çok tarif var.. mesela brokoliyi buharda haşlayıp, sıcakken üstüne yoğurt sarımsak ve az zeytinyağı karışımı harika oluyor.. Nehirin beslenmesi için çiğ sebze öncelikliyse, beyaz lahanayı az tuzla ovup, zeytinyağı ve limonla harika bir salata yapabilirsin.. Benim kız sebzeden nefret eder, ama salataya feci saldırıdı..
    Yazılarımla biraz olsun seni rahatlatabilyorsam, daha çok yazacağım.. Eşine selamlar, güzel Nehir'e mis kokulu çiçekler, sana da bol bol Boğaz havası yolluyorum..
    PS. Trafik daha da iğrenç, hava da buz gibi hep yağmurlu.. Parklarda güneşin tadını çıkar arkadaşım..
    Ece:)

    ReplyDelete
  2. Hellooooo, bugun cok diledim hersey yolunda gitsin, toplama islemi yapilsin diye... Senden iyi haberler bekliyorum dort gozle.....

    Kaydirak da guzel, hatta dusununce salincaktan daha yakin Nehir'e! Once sen kayarsin sonra Nehir senin kucagina!! Bayildim ben bu ise :) Mahmut da bir foto cekse, blogdan seyretsek sizi ana kiz... Koydugun resimler cok guzeller, biraz daha istiyorum haberin olsun.

    Ev isiniz insallah kolayca ve istediginiz gibi hallolur. Internetin basina oturup birseyler aramak size yardimci olacaksa, soyle ne arayacagimi, biliyorsun vakitten bol birsey yok bu ara bende!

    Ece'nin tariflerini okuyunca yine kendimden utandim, bu mutfak isi baska bir dunya ve ben o dunyayi tanimiyorum :( Benim cocuklarim malesef dunyanin en klasik yemeklerini yiyerek buyuyorlar. Babadan kalma kiymali ve zeytinyagli sebze yemekleri iste!!!!

    Hepinizi cok opuyorum.. Ece cok guzel soylemis bir kocaman Bogaz havasi da ben yolluyorum!!!

    Not: mailini kontrol et lutfen

    ReplyDelete
  3. Zeynepcigim, umarim kan degerleri iyi cikar. Ama hayirlisi diyelim, hersey yolunda gitsin yeter ki. Nehircigimin bacagindaki bantlari dusununce bende kotu oldum. Kucuk sekerim benim, birde acmiyo demesi tuzu biberi. Ana-kiz, baba-kiz ne kadar yureklisiniz. Galiba bu derdi veren, ona dayanma enerjisini ve kuvvetini de veriyor. Igne yapmaya bile basladiniz, bakalim daha ne tecrubeler edineceksiniz bu isin sonunda.

    Hastanenin yakinlarinda sizin gibi hastalar ve aileleri icin evler yok muydu? Onlar istediginiz gibi degiller mi? Insallah kolaycacik bu isiniz de hallolur.

    Gecen hafta cuma itibari ile okulda dersler bitti. Simdi sinavlar var, biraz rahat nefes alalim derken, okulda toplanti ustune toplanti, bitmek bilmiyor isler. Bende bir ara cocuklarla somestrede bir haftaligina gitsek mi Houston'a hayalleri kuruyordum ama, ne yazik ki bir turlu Mercan'in tatili ile ortak bir haftayi bosaltamadim. Ders hazirlik ve kursu toplantilarini hep o haftaya koyuyorlar. Birkac gun gene de kacacagim ama, en azindan Sapancaya. Zaten de Zeynep sanirim bu yakinlarda gelecek, Leyla da somestrde...Bizimki de baska bir bahara diyelim.

    Havalarin bir sicak, birde soguk oldugunu anliyorum maillerinden. Burada ise bayagi sogudu, Uldag'vb. yerlerde kar kalinliklari oldukca fazlalasti. Gecen seneye nazaran daha yogun bir kis olacakmis -zaten ayvalar bu sene cok olmus ve ayvanin cok oldugu sene kisda yogun olurmus-, ayvayi yenek buradan mi geliyor acaba bilemedim.

    Kizlar heyecanla, kar gormeyi bekliyorlar, bende Nehirin kan degerleri ile ilgili guzel haberleri...Cok operim hepinizi.

    ReplyDelete
  4. Zeynep'cim, iyi haberlerini okumayi dort gozle bekliyorum, umarim hersey cok yolunda gitmistir bugunku islemlerde ... bugun de guclu olun, Nehir'cigin kucuk elini simsiki tutun, sizin pozitif duygulariniz, inanciniz onu iyilestirecek canim arkadasim ... ucunuzu de cok opuyorum, Bilge

    ReplyDelete