Monday, December 7, 2009

İyi Bir Gün

Leyla'cım sabah banyoya düzen iki bir nedeniyle bugün de evdeydi. Üstüste okul kaçırıyor, maalesef. Ama göz bit göre göre göndermeyi içim elvermedi.

Canavar bitler için üçüncü kez yıkadım, sabah ilk iş. Bakalım, yarın sabahki tarama sonucuna göre bakacağız.

Bugün bir toplanti için işe gittim. Nehir ve Leyla uzunca anneannede kaldılar Ve Nehir öğle uykusunu orada uyudu! Canım, uyumlu kızım, çoğu zaman.

Akşamüzeri, yaklaşık bir buçuk saat süren trafikten bitap gelmişken, kapının ardında "Annem geldi, annem geldi" çığlıklarını duyunca gülümsedim. İçeriye girince bu kez, "Gelmeyeceğim, gelmeyeceğim" diye mutfağa kaçan bir Nehir vardı.

Eve gelince, aman da aman, üç çeşit yemek birden, tabuliden dönme kısır (zaten aynı, da kısırda domates/salça var), humus, ve çiğ kerevizden cevizli yoğurtlu kereviz ile kendimi ve mutfağı aştım. Hem de dün ilk kez kullanmaya çalışıp da çalışmadığını görüp, "Vay Fransız robot vay" dedirten yeni almış olduğum robot olmadan!

Yemekten sonra, Nehir mutfağa gelip, "Anne sen nerden döndün akşam?" diye sorunca, "İşten kızım, ben de baba gibi işe gittim" dedim. İkinci kez tekrarlatıp, içeriye bu kez babasına gidip, "Anne senin gibi işten geldi" diye açıkladı Nehir.

Yani bugün uzun süreden sonra "role model" işlevimi yerine getirip, "anne" rolünde mutfakta da görüldüm.

Üstüneüstlük, "Acaba bir yardımcı nasıl bulunur" diye düşünmüş ve Gülnur'a sormuşken, imdadıma Yeşim (The Commentator) yetişti, ve akşam iki tane telefon numarası verdi. Hem de Yeşim'le yazı aracılığıyla değil, minik bir SKYPE hariç, ,ilk kez ses sese görüşmüş olduk. Son aşama yüzyüze olacak, umarım!

İyi bir gün.

NehirimNot: Nehir dün bir kitapta gördüğü peri teyze'ye (fairy), "teyze kelebek" diyerek beni güldürdü. Kelebek Teyze de değil, Teyze Kelebek!

1 comment:

  1. Zeynepcigim,
    Yeni telefonlarin bende yok. İstersen yardimci konusunda ben de bir numara verebilirim. Bu arada sen yerlesmeyi tamamlayinca ev bulusmalarina yeniden baslayalim. Cok sevgiler, Ebru

    ReplyDelete