Thursday, December 2, 2010

The Giving Tree

Blogun arka planından da anlayacağınız gibi, dün ilk kar yağdı! Sabah 50 derece gibi sıcakken, önce şakır şakır ve şakır yağmur yağdı, derken, sıcaklık "küt" diye düştü. Ve kar başladı. Ben de İstanbul'lu halimle, "Yağmur üzerine bu kar tutmaz" diye düşünürken, bir saat içerisinde her yer bembeyaz olmuştu bile!

Fark: Kaldırımlar için minikten başlamak üzere her boy araç, yolları açıverdiler, bol da tuzlayarak. Ben de araba temizlemek için buz kırıcı, ve süpürge, camlar için buz sökücü, ve evin önüne gerekirse diye tuz aldım.

Hazırız.

Şimdi ise Mark Dungan'ın sitesindeki ağaç süsleme işini yaptık Leyla ile. Leyla da harçlığından bir tane süs aldı Nehir için. Bu fikri de çok sevdi. Adımızı görünce ve artan süs sayısını ikimiz de çok mutlu olduk.

Bugün ev için birkaç yılbaşı süsü aldım. Ağaç da tamam. Evimiz yeni yıla hazır.

Zorluk çekenler için nasıl yaptığımızı yazayım. Ben de zorlandım, çünkü "giving tree" başlığı altında ödeme yapmak istiyor insan, halbuki, "give up a lunch" diye yapıyorsunuz işlemi.

yani

http://www.lunchforacure.org/givingtree_children.aspx

Sayfasına gidip, soldaki "donate now" ı tıklayıp, birinci adımda, yapacağınız yardım miktarını, dolar olarak yazıp; Nehir'in adını listeden bulup, seçip, diğer iki adımda da ödemeyi tamamlıyorsunuz.

Hemen adınız çıkıyor ve ağaçtaki süslerin sayısı yenileniyor. 70'teyiz! Nehir'in en çok bu yıl süsleri olacak.





7 comments:

  1. Nehir'cik,
    Seni seviyoruz...
    Anneni, ablanı ve babanı da...
    Ağacını güzel başını bir Annen'in bir Leyna'nın omuzuna koyarak, aralarında oturup ellerin onların dizlerinde, zeytin gözlerinin içi gülerek izlediğine eminim...
    Arkanda da yüzlerce biz seni izliyoruz sevgiyle gülümseyerek...

    Ağacını ışıl ışıl süslerle donatacağız...

    Sevgilerimle
    Yeşim

    ReplyDelete
  2. ben yeni öğrendim çok ama çok üzgünüm acınızı paylaşmaktan onur duyarım. ne yazacağımıda bilemiyorum teselli imkansız ama yüreğimde hissettiğm acı çok ağır Allah yardımcınız olsun sabrı cemil niyaz ederim

    ReplyDelete
  3. Nehir'in ağacı da ışıldıyor güzel gözleri gibi...

    ReplyDelete
  4. 235 olduk :))
    Yılbaşı gecesi bir pembe balon da gökyüzüne salacağım, Nehir için...

    Berna Yurtsever

    ReplyDelete
  5. Canim Nehir'cim, seni inanilmaz ozluyorum ...
    Dun Frankfurt havaalaninda birlikte 2.5 saat gecirdigimiz cafe'nin onunden gecerken, ici oyuncak dolu kucuk bavulunu hatirladim; neler neler sigdirmistin icine ucakta oynarim diye. Meleklerin en guzeli, hep yanimizda, aklimizda olacaksin ... seni cok ama cok seviyorum ...

    Zeynep'cim, komsun ne kadar guzel bir calisma yapiyor senin icin; daha guzel ve anlamli bir hediye dusunemiyorum ... keske benim de destegim olabilseydi o fotograflara ... isinize yarayacaksa bendeki butun fotograflarinizi gonderebilirim.

    Cok cok opuyorum canim arkadasim,

    ReplyDelete
  6. :'( görmemişim, okumamışım bu postu yazıkki...
    ben de bir süs asmak isterdim Nehircik için...
    uzaktan da olsa, O'nu çok sevdim, kalbimde çok yer etti, özlüyorum hala...
    sevgiyle kalın

    ReplyDelete