Tuesday, March 9, 2010

Kayıp

Küçük Layla, hiç tanımadığım, görmediğim, ama Texas Children'sın, Dr. Russell'ın hastası olduğunu bildiğim, Nurhan'ın, küçük kızın annesinin blogunda görüp de bana gönderdiği bir şiir sayesinde haberdar olduğum, tatlı kız, dün hayata gözlerini yumdu.

Bunları okumak ölümü bize yaklaştırır mı, hayır. Güçlendirir mi? Hayır. Sadece daha önce haberdar olmadığım bir "community" ile bağımı sürdürmeme, gazete haberlerindeki basit ölüm haberlerinin "arka"sına yaklaştırır. Bence, daha duyarlı, ve insan yapar beni.

Çünkü tersi durum, yani sadece kendinle, kendi mutluluklarınla, ya da üzüntülerinle yaşamak, fanuslarda, dizi dizi, bizi olsa olsa duygulardan uzaklaştırır, insanlıktan uzaklaştırır.

Ama ince bir çizgi var. Kendini, sahip olduklarını, mutluluklarını başkalarının dünyalarında kaybetmemek.

Farkındayım.

Unutmuyorum.

Nehir sağlıklı ve mutlu. Çok şükür.

3 comments:

  1. Yüzde yüz katılıyorum, bize kendimizi kötü hissettiren şeylere gözümüzü kapamak insalık doğamıza ters, çocuğum olduğu beri çocuklarla ilgili olumsuz haberler beni gerçek anlamda yıkıyor ama o haberleri okumamak bilmemek onların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef..
    ama bilmek ve ilerlemek, bana kattığı şeyler hayatımı daha anlamlı kılıyor, bu arada gücünüze, hayata karşı duruşunuza hayranım, sevgiler
    Berna

    ReplyDelete
  2. Sevgili Zeynep,
    Dun yazmadim ama bugun duramadim...

    Layla'ya huzur, ailesine de sabir diliyorum. Keske bizim gozyaslarimiz onlarin acisini dindirebilseydi...

    Bu benim Harley icin ya da sabah NTV radyoda haberini dinledigim mayina basip sehit olmadan 2 gun once babasina "buralar cok guzelmis baba, yemyesil, kus sesleri icinde" diye anlatan, babasına donus biletini aldirtan Istanbul Bayrampasali onbasi icin gozyasi dokmem gibi...

    Haklisin bu gerceklerden kendini sakinmak insakliktan uzaklasmak...

    Ve yine haklisin bu gerceklerin baskalarinin gercegi oldugunu da hep hatirlamak, o ince cizgide dengede durabilmek gerek...

    Kendine haksizlik etme, kaldiramayacağın yuku ustlenme, gerisi dünya hali...

    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  3. Layla'ya huzur, tum cocuklara saglik ve mutluluk diliyorum. Bu sozum sadece yasi kucuk olanlara degil, hepimize!!! Hepimiz birilerinin cocuklariyiz.... Insanligi hak eden her yastan cocuga saglik ve mutluluk diliyorum.

    Huzur icinde yatsin Layla.

    ReplyDelete