Saturday, October 2, 2010

Sevgilime

Sevgili Esin, babayla yıldönümümüzü kutlamış. Geçen yıl blogta yazmış olduğum için, taa uzaktan, bizi blog üzerinden takip ederken...

Demiştim, şanslıyız diye. Bugün birbirinden güzel e postalarla başladım güne. Her biri bende çok güzel duygular yarattı. Sevgi, dayanışma, dostluk...

Böyle günlerde dünya iyi bir yer oluyor birden.

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.

Nehir'i ziyaret etmek isteyen bir baba var. Daha önce de yazan olmuştu. Ben bilememiştim. Zaten bir mezarın yeri nasıl tarif edilir. Zincirlikuyu'da. Üstelik henüz bir adı da yok. Babamın adıyla hala, Prof. Dr. Yaşar Atan. Giderseniz, bir çiçeği olsun. Pembe. Dün Leyla sordu, "Nehir'in taşı oldu mu?" diye, birden. Çünkü nasıl bir taş olacak diye, birlikte bakmıştık ve pembe, kalp şeklinde bir taş beğendik. Nerede mi beğendik o taşı? Westport'ta bir mezarlıkta. Türkiye dönüşü. İnsan böyle acaip detaylara takılabiliyor, hele ben olunca. Nehir güzel uğurlansın, yattığı yer ona yakışsın, geçenler orada tatlı bir çocuk olduğunu anlasınlar.

Hay Allah, ben sevgilime yazacakken, kaydım gittim başka yere. Başka yer ama sevgimiz. Belki de bugünde Nehir'le birlikte olmaktan başka bir kutlamaya ihtiyacımız yokmuş.

Canım sevgilim, sevgili baba...iyi ki varsın. İyi ki geldin. İyi ki biz, "biz" olduk. Hep böyle kalalım.

13 comments:

  1. iyiki 'biz' olmuşsunuz. yıl dönümünüz kutlu olsun.

    ReplyDelete
  2. birlikteliğiniz kutlu, sevginiz sonsuz olsun...

    ReplyDelete
  3. yildonumunuzu ictenlikle kutlarim! sayfanizi okurken oglum gelip yanima sayfadaki pandalari gosteriyor, moo mooo diyor, oglum moomooo degil onlar panda diyorum :) bak bu da nehir yavrucugum, soruyorum, hani bebek, bebek nerede? diyorum, nehir'in resmini gosteriyor, o bir melek simdi diyorum. sevgilerle...

    ReplyDelete
  4. Kutlu olsun. Leyla'yı öpüyorum.

    ReplyDelete
  5. Nice güzel yıldönümleriniz olsun birlikte.. 'siz' olarak, mutlu olarak daha nice seneleri devirin.. Nehir de gülümseyerek izlesin sizi gökyüzünden.. mutluluğunuz birlikteliğiniz kutlu ve daim olsun..

    sevgiyle...

    ReplyDelete
  6. nice güzel günler ,yildönümler sizlerin olsun,kanserle mücadele eden, üzerine anne olan biri olarak ,her gecenin sonu gündüz aydinliktir,umarim bu aydinlikta sevginiz daim olur .sevgilerle
    aysegül.

    ReplyDelete
  7. saglikli huzurlu nice guzel yillar geciririsiniz insallah....

    ReplyDelete
  8. Hayat boyu birlikte ilerlemeye karar verdiğiniz yolda, güneş hep önünüzde olsun ki gölgeler ardınızda kalsın. Bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

    ReplyDelete
  9. birlikte nice mutlu, sağlıklı ve huzurlu seneler dilerim...

    ReplyDelete
  10. Sevgilinize, size ve Leyla'ya sağlıklı, huzurlu nice nice yıllar diliyorum.
    Sizleri birgün; tanımak dileğiyle...
    selamlar

    ReplyDelete
  11. merhaba
    nice mutlu seneler diliyorum, leyla'yla ve nehir'cigimin sevgisiyle... kutlamalarin en guzeli size ama pembelerin en pembesi de nehir'e!
    duygu

    ReplyDelete
  12. Saglikli, huzurlu, mutlu nice senelere...
    Iyi ki "BIZ" olmussunuz - bizlere de "BIZ"inizi tanima firsati vermissiniz.
    Sevgiler,
    Zeynep

    ReplyDelete
  13. Sevgili Zeynep Hanim ,
    Sizi takdir ederek okuyorum ben . Nehir 'i pembe balonlarla ugurlayisinizi, beyazlar icinde defnedisinizi gorunce size olan hayranligim daha da artmisti . Her sartta "Nehir 'e yakisir" diye dusunebilmek , Nehir 'e yakisani arayip bulabilmek bir ayricalik bence . Siz ozel bir insansiniz.
    Leyla sormus ya "Nehir 'in tasi" ni. Secmissiniz ya pembe kalp seklinde olani . Bu da cok yakisir Nehir 'im -iz 'e .
    Nehir , omrumce kalbimde ve aklimda olacak .

    Sevdiginizle mutlu beraberliginizin omur boyu devam etmesi ve Leyla 'nin da bu beraberlige saglikla sahit olmasi dilegiyle .
    Sevgiler
    Hasene

    ReplyDelete